Brochure Vissen met kunstaas

Kids die met kunstaas op snoek willen vissen kunnen de eerste beginselen leren via de brochure "Vissen doe je zo - met kunstaas". In deze brochure worden de benodigde materialen, de beste visplekken en de beste manier van vissen beschreven.

De brochure is hieronder in PDF-formaat te downloaden en via deze pagina als papieren versie bij Sportvisserij Nederland te bestellen.


Brochure Vissen doe je zo - met kunstaas (PDF)

 Presentaties over de snoek

Veel verenigingen organiseren cursussen of voorlichtingsavonden voor de jeugd, waarbij het vissen op witvis met de vaste hengel wordt geleerd. De iets oudere jeugd ontbreekt vaak tijdens deze activiteiten, omdat jongens en meiden vanaf een jaar of 12 vaak meer interesse hebben in het vissen op snoek (en karper). Om de verenigingen te ondersteunen bij het organiseren van een cursus of avond over de snoek heeft Sportvisserij Nederland enkele presentaties gemaakt. De presentaties zijn geschikt voor de leeftijdscategorie van ongeveer 12 tot 18 jaar. 

Biologie van de snoek 
Bij deze PowerPoint presentaties komen onderwerpen als herkenning, leefomgeving, voortplanting, voedsel en groei aan bod. Er is een tweedelige presentatie beschikbaar, die op twee cursusavonden kan worden getoond. Voor de verenigingen die alleen een voorlichtingsavond over de snoek houden is van de tweedelige presentatie een iets ingekorte versie gemaakt.

Vissen op snoek
Binnenkort volgt een presentatie over het vissen op snoek met kunstaas en dood aas. Hierin zijn tips opgenomen over de te gebruiken materialen, het vinden van goede visplekken, de beste aassoorten en het landen, onthaken en terugzetten van snoek. Ook deze presentatie zal op deze pagina als download beschikbaar komen.

Begeleidende tekst
Om te zorgen dat de presentaties door iedereen binnen de vereniging kunnen worden gegeven, gaan ze vergezeld van een tekstbestand. Bij elke dia in de presentatie zijn enkele regels tekst geschreven, zodat geen enkele vrijwilliger met een mond vol tanden hoeft te staan. Uiteraard kan de tekst worden aangevuld met eigen ervaringen en spannende visverhalen, om het voor de kinderen zo leerzaam en boeiend mogelijk te maken.

De presentaties en de begeleidende tekstbestanden zijn hieronder te downloaden. Vragen of opmerkingen over de presentaties kunt u sturen via dit mailadres.

Presentatie Biologie snoek compleet (PPT)

Tekst Biologie snoek compleet (PDF)

Divide