Promotie

-> Naar het laatste nieuws over Promotie

De huidige kracht van de sportvisserij is vooral te danken aan het feit dat veel mensen in Nederland sportvissen en daarvoor lid zijn van een hengelsportvereniging. Deze ‘macht van het getal’ is niet alleen landelijk maar ook op lokaal niveau erg belangrijk. Promotie met als doel het werven van nieuwe leden moet dan ook permanent op de agenda van elke vereniging staan. De online VISpas module leidt aantoonbaar tot een flinke toename van het aantal leden en is hierbij voor elke hengelsportvereniging een must!

Maar het is ook belangrijk om bij mensen die zelf niet vissen een positieve houding ten opzichte van de sportvisserij te realiseren en te behouden. Dat doe je als hengelsportvereniging door positief en wervend naar buiten te treden. Promotie is daarmee een belangrijk middel in je belangenbehartiging.

Door het aanbieden van bruikbare informatie én materialen ondersteunt Sportvisserij Nederland de aangesloten verenigingen bij hun promotionele activiteiten. Aanvullend op het promotiepakket van Sportvisserij Nederland kun je ook bij je federatieterecht voor ondersteuning en aanvullend promotiemateriaal. De promotie van de hengelsport is immers een investering in de toekomst!

Nationale hengeldag en Nationale sportweek

Dé dag waarop sportvissend Nederland promotioneel uitpakt, is Nationale Hengeldag. Ieder jaar organiseren hengelsportverenigingen op deze dag - de laatste zaterdag van mei - leuke activiteiten voor leden én voor niet-leden. Want op Nationale Hengeldag vist iedereen mee!

De Nationale Sportweek wordt georganiseerd door NOC*NSF om meer mensen kennis te laten maken met een sport die bij hen past. In 2016 is de Nationale Sportweek van 17 t/m 25 september. Door de aansluiting van Sportvisserij Nederland bij NOC*NSF, kunnen hengelsportverenigingen ook meedoen aan de Nationale Sportweek. In 2014 deden maar liefst een miljoen Nederlanders mee aan een sportieve activiteit!

Speciaal voor Nationale Hengeldag heeft Sportvisserij Nederland diverse promotiematerialen ontwikkeld, die het samen met het brede promotiepakket voor elke hengelsportvereniging mogelijk maakt om de eigen activiteiten maximaal te promoten en op te luisteren. Deze materialen zijn ook prima samen te gebruiken met de promotiematerialen van NOC*NSF voor de Nationale Sportweek.

    


Downloads uit het Handboek Beter besturen

Hierna vind je directe links naar alle beschikbare infobladen (PDF), die ook in het Handboek Beter besturen zijn opgenomen. Wanneer een infoblad sinds de publicatie van het Handboek in 2015 is geüpdatet, wordt dit vermeld (NIEUW).

9. Promotie (PDF)

9.1. VISpas online: makkelijker lid worden kan niet! (PDF)

9.2. Nationale Hengeldag (PDF)

9.3. Nationale Sportweek (PDF)

9.4. Jeugdwerk als promotie (PDF)

9.5. Online jeugdvergunning: welkom bij onze vereniging! (PDF)

9.6. Controle: promotie aan de waterkant! (PDF)

9.7. Contact met de hengelsportwinkelier (PDF)

9.8. Organisatie van een open dag (PDF)

9.9. Activiteiten tijdens een evenement (PDF)

9.10. Pers en publiciteit (PDF)

9.11. Omgaan met de pers (PDF)

9.12. Het persbericht (PDF)

9.13. Maak zelf een poster (PDF)

9.14. Promotie: laat zien wie je bent! (PDF)

Divide