Iedereen vist mee op Nationale Hengeldag!

Vroeger mocht er van 1 april tot 1 juni niet worden gevist. In deze ‘gesloten tijd’ werd door sportvissers tandenknarsend uitgezien naar de feestelijke heropening van het visseizoen. Na de afschaffing van de gesloten tijd werd de laatste zaterdag van mei uitgeroepen als hét moment om jaarlijks het visseizoen symbolisch te openen.

Dat moment, de Nationale Hengeldag, valt in 2017 op zaterdag 27 mei. Een mooi moment om iedereen zelf te laten ervaren hoe leuk en spannend vissen eigenlijk is. Daartoe roepen wij zoveel mogelijk hengelsportverenigingen op om iedereen op Nationale Hengeldag de kans te geven dit gratis een keertje te proberen!

Hengelsportverenigingen kunnen een speciale dagvergunning downloaden en gebruiken als sjabloon voor een GRATIS Nationale Hengeldag dagvergunning. Volledig ingevuld en voorzien van een officieel verenigingsstempel kan zo iedereen eens kennismaken met jouw water en vooral ook met jouw vereniging! Een leuke kans om mensen enthousiast te maken voor het sportvissen en om nieuwe leden te werven. Vergeet daarom vooral niet iedereen die meedoet te registreren en misschien wel direct lid te maken! Download hieronder het sjabloon voor de dagvergunning voor 27 mei 2017 als Word- of PDF-bestand!

Hengelsportverenigingen kunnen hieronder ook een blanco Nationale Hengeldag promotieposter en de handleiding "Maak zelf een poster" downloaden om de eigen activiteiten bij de hengelsportzaak, het clubhuis, buurthuis of de supermarkt aan te kondigen.

Downloads

Dagvergunning (A5 formaat)

Download als:

Word-bestand

PDF-bestand

Promotieposter (blanco) A4/A3-formaat)

Download als:

Word-bestand

JPG-afbeelding

PDF-bestand

Infoblad (PDF) Maak zelf een poster

Jouw HSV is toch ook actief op Nationale Hengeldag?

Traditiegetrouw organiseren talrijke hengelsportverenigingen in Nederland op deze dag allerlei leuke activiteiten om zo veel mogelijk mensen, vooral kinderen, kennis te laten maken met de hengelsport. Voor hengelsportverenigingen is dit een goed moment om zich door middel van een open dag, een feestelijke viswedstrijd of leuke demonstraties te profileren.

Doet jouw vereniging mee aan de “Iedereen vist mee”-actie? Of organiseert jouw vereniging andere leuke activiteiten op Nationale Hengeldag? Laat het ons even weten! We zijn namelijk zeer benieuwd hoe actief sportvissend Nederland is op deze speciale dag.

Je kunt jouw Nationale Hengeldag activiteiten melden op: nationalehengeldag@sportvisserijnederland.nl. Ook kun je via dit mailadres eventuele vragen of verzoeken aan ons sturen.

Bestellen promotiemateriaal

Sportvisserij Nederland beschikt over promotiemateriaal dat ook op Nationale Hengeldag kan worden ingezet.
Neem een kijkje bij onze "
Bestellijst promotiemateriaal" waar aangesloten verenigingen en federaties gratis promotiemateriaal en materialen tegen gereduceerd tarief kunnen bestellen!

Raadpleeg ook de downloadpagina, waar onder meer informatie over het organiseren van een open dag te vinden is.


Speciale actie voor verenigingen met een gratis dagvergunning

Hengelsportverenigingen die hun activiteiten op Nationale Hengeldag bij Sportvisserij Nederland melden én die meedoen met de gratis dagvergunning, krijgen een speciaal voor Nationale Hengeldag ontwikkeld spandoek (afmeting 1 x 4 meter) en een set speciale Nationale Hengeldag stickers toegestuurd.

Spandoek Nationale Hengeldag (1 x 4 meter)

Divide