Vissen doe je zo

Een spoedcursus sportvissen.

Lees verder

Inklappen

Editie Overzicht

Zeevissen vanaf de kant

Zeevissen vanaf de kant

Zeevissen is niet alleen leuk, het is ook spannend. De bekendste manier van zeevissen is met een strandhengel, een lijn met beaasde haken en een werplood. Je kunt echter ook zeevissen met kunstaas en zelfs met een dobber. Op deze pagina zie je welk materiaal je nodig hebt om deze zoute visserijen te kunnen beoefenen.

Lees meer

Vaste stok

Vaste stok

De vaste stok wordt ook wel eens de basis van de hengelsport genoemd. Heb je deze techniek eenmaal onder de knie, dan leer je de rest veel gemakkelijker. In deze editie van Vissen doe je zo, Vast stok, zie je welke spullen je nodig hebt om goed voorbereid aan de waterkant te verschijnen. Je leert er ook alles over de belangrijkste knopen, je krijgt vistips van Ed Stoop en je ziet welke soorten je kunt vangen met de vaste stok. Veel visplezier!

Lees meer

Vliegvissen

Vliegvissen

Vliegvissen zit in de lift! Dat komt doordat je met de vliegenhengel heel veel verschillende vissoorten kunt vangen: van kleine alvertjes tot mega-grote snoeken. Op deze pagina’s zie je welke materialen je nodig hebt om op een goede manier te kunnen vliegvissen.

Lees meer

Penvissen op karper

Penvissen op karper

In de Vissen doe je zo! reeks is onlangs de nieuwe brochure ‘Op karper met de pen’ verschenen. Zowel voor de beginnende struinende karpervisser als voor de herintreder staan hier tal van handige tips en trucs in om met de pen karper te kunnen vangen.

Lees meer

Karpervissen - zelfhaak

Karpervissen - zelfhaak

Karpervissen is razend populair. Vissen doe je zo - Karpervissen gaat over het gebruik van het moderne zelfhaaksysteem. Hier leer je karpervissen!

Lees meer

Kunstaas vanaf de kant

Kunstaas vanaf de kant

Vissen met kunstaas, ook wel spinneren genoemd, betekent actief vissen. Je loopt de oevers af op zoek naar mooie stekken voor roofvis. Daarom neem je zo weinig mogelijk materiaal mee. Hier leer je alles over roofvissen vanaf de kant!

Lees meer

Feedervissen

Feedervissen

Feedervissen is ongehoord populair. Dat is niet vreemd: het is namelijk een leuke manier om veel vis te vangen. Het geheim is dat je met een voerkorf telkens een kleine hoeveelheid voer op precies dezelfde stek brengt. Op deze pagina’s zie je welke materialen je nodig hebt om goed voorbereid naar de waterkant te gaan.

Lees meer