Verslag tweede wedstrijddag WK Senioren Polen en einduitslag

4600
16 sep 2013

Allereerst, het moet niet gekker worden, blijkt dat ik jullie al de gehele week de verkeerde naam van het viswater heb voorgeschoteld. Hierbij dus de goede naam, Canal Zeranski.

Zoals ik al dacht, het bleek gewoon niet mogelijk om gisteren nog resultaten door te geven. Er is gewoon geen klein beetje tijd voor, tijdens en zelfs na zo’n kampioenschap. Na afloop van de wedstrijd was het haasten om nog net op tijd te zijn voor de prijsuitreiking.

Meteen na die prijsuitreiking en het aansluitende banket, zijn we met de gehele ploeg terug naar Nederland gekomen en daarom nu pas alle informatie.

Allereerst de uitslagen:
Teams: 1 Engeland met 22 punten, 2 Frankrijk met 33 punten, 3 Polen met 39 punten, 4 België met 47 punten, 5 Tsjechië met 49 punten, 6 Italië met 53 punten, 7 en 8 Letland en Hongarije met beide 61 punten, 9 Wales met 66 punten en 10 Nederland met 71 punten.

Individueel: 1 Didier Delannoy, Frankrijk 2 punten 9845 gram, 2 Steve Hemmingray, Engeland 2 punten 8475 gram en 3 Alan Scotthorne 2 punten 7275 gram.
De nummer 15 (de Belg Bart Helsen) in het Individuele klassement had slechts 5 punten!

Ik schrijf bewust meteen hier de uitslagen omdat je er meteen heel veel uit kan analyseren. Dit was het kampioenschap van de niet al te hoge gewichten maar ook wel degelijk een absoluut fair kampioenschap waarbij de besten in deze visserij naar voor komen. Zo simpel is het.

Dit was een fantastisch mooi kampioenschap met een bijzonder technische visserij op veelal kleine vis. Voorntjes, bliekjes en ook alvers speelden de grootste rol met hier en daar een enkele bonus-bliek of brasempje.
De gewichten waren misschien niet zo hoog, nog altijd ging het om behoorlijke aantallen vis en zoals ik al schreef, de meeste vissen werden simpelweg gevangen door de vissers die dit soort technische visserij het beste beheersten.

Na een redelijke (maar zeker ook niet meer) tweede dag die voor ons team 30 punten opleverde, werden we uiteindelijk 10e in het totaalklassement en daarmee kunnen we natuurlijk nooit tevreden zijn.
Dit soort visserij is ons niet helemaal vreemd, met uitzondering van de alvers dan, en we hadden op beter gehoopt en ook gerekend.

 

Dieter Friederichs met vangst van dag 2, dit leverde hem een 5e plek in de sector op 

Zoals wel vaker de laatste tijd, ging alles prima tijdens de trainingen en vingen we heel aardig. Het was daarbij duidelijk dat de visserij op dit kanaal met de (trainings)dag verslechterde en dat leek ook logisch.
Er zit echt heel veel vis op dit water, maar met een zware bevissing van zo’n water gedurende een volledige week blijkt meestal dat de vissen zich steeds moeilijker laten vangen.
Zo was het hier zeker en daarom leek het ons logisch om bijzonder zuinig om te gaan met vooral het aas. Absoluut te zuinig zo is inmiddels gebleken en dat is voor mij de grootste “verklaring” voor ons resultaat.

Engeland won na een werkelijk fantastische eerste dag, waarin men 4 sectoroverwinningen behaalde en een 3e plaats in sectoren van 18 vissers. En een eigenlijk net zo goede tweede dag, waarbij alleen de 9 punten van Will Raison voorkwam dat er een helemaal zeldzaam goed puntentotaal uit de bus rolde.

Tja, ik kan alleen maar een hele diepe buiging maken voor hen.
Ondanks alle aanwezige klasse in dit team behaalde men de laatste twee jaar iets mindere resultaten dan men gewend was. Dat heeft natuurlijk ook weleens te maken met de watertypes waarop dit soort kampioenschappen georganiseerd worden. Nu kwam men een visserij tegen die hen werkelijk op het lijf was geschreven en, zo blijkt, dan is men onverslaanbaar.

Ik heb het al eens eerder geschreven, qua organisatie komt, met uitzondering van Italië, niemand ook maar in de buurt van Engeland.
Allemaal absolute topvissers op de viskist en misschien nog wel belangrijker, een heel team van topvissers op de oever in de begeleiding.
Hier waren er, behalve de coaches en manager, maar liefst 8 bankrunners die als visser in ieder ander land zelf het WK zouden hebben meegevist. Zoveel kennis en talent bij elkaar is uniek en dan kan een goed resultaat bijna niet uitblijven.

Tweede en derde werden respectievelijk Frankrijk (na een fantastische 2e dag met 8 punten in totaal) en Polen.
Het is bijna oneerbiedig om te schrijven dat zij de besten waren van de rest. Daarvoor visten ook zij te goed natuurlijk.

Logisch natuurlijk dat ook in de individuele uitslag enkele Engelse vissers naar voren kwamen. De winst was echter voor Didier Delannoy uit Frankrijk.
Het is zeker geen toeval dat Didier in de wintermaanden vaak in Engeland de kanaaltjes bevist samen met vriend Alan Scotthorne en daar zich dit type visserij heeft eigen gemaakt.

Onze 10e plaats staat en daarom overheerst op dit moment de teleurstelling natuurlijk. Allemaal weer enorm veel bijgeleerd maar daarvoor waren we niet hier. We hadden het tactisch deze keer niet helemaal goed voor elkaar en konden nooit aanspraak maken op de ereplaatsen hier. Het is gewoon niet anders.

Jan van Schendel

 

Klik hier voor de team uitslag

Klik hier voor de uitslag individueel 

Klik hier voor het verslag (pdf)

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.