Visblad TV - Snoekbaarzen bij nacht en ontij

24 sep 2015

Waar de meeste snoekbaarsvissers ruim voor de schemering weer inpakken, gaat Michel Struve (35) juist ’s avonds pas richting de waterkant – om vervolgens tot diep in het donker door te vissen. Niet met shads en ook niet verticalend vanuit de boot. Nee, gewoon op de klassieke manier: met een dood voorntje onder een schuifpen- of schuifloodmontage. De kolossale glasogen die dit hem oplevert, deed de redactie besluiten om een avond met hem op pad te gaan voor Visblad TV.

Het is nog vroeg in de avond als we Michel aan de waterkant treffen. Als stek heeft hij een smalle doorgang van een grote veenplas naar een naastgelegen vaart gekozen. Het pittoreske ophaalbruggetje maakt het decor compleet. Michel ontdekte hier een paar jaar terug bij toeval hoe de grote snoekbaars vaak pas in de schemering actief wordt. “We hadden de hele dag met de boot op de plas gevist en niet bijzonder goed gevangen. Maar toen we randje donker weer richting trailerhelling voeren – de shads nog achter de boot aan slepend – leverde een aantal stekken opeens hele dikke snoekbaarzen op.”

Klik hier voor het hele artikel (pdf).

--> meer Visblad TV

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.