Karpervissen: winterse pentips

03 jan 2020

Penvissen kan het hele jaar door, dus ook in de koude maanden. Sterker nog: de winter biedt extra kansen omdat de karper dan bij elkaar ligt op de overwinteringsplekken. Weet je die te vinden, dan kun je ook in december, januari en februari en maart volop pret beleven aan de penhengel – zeker met de tien handige bonustips van Robert de Wilt.

1. In de luwte

Bruggetjes en duikers zijn echte hotspots. Daar pal onder of precies voor de ingang kun je vaak goed vis vangen – mits het water stilstaat. In het geval dat een gemaal water wegpompt, kun je de pen beter net buiten de stroming positioneren. Het is een kwestie van ter plekke je dobber even een paar keer laten zakken om erachter te komen waar de grens van stilstaand en stromend water zich precies bevindt. Kies dan – net als de karper – voor de luwe kant. Vissen in de volle stroming is om nog een andere reden af te raden: je weet dan niet precies waar je voer uiteindelijk op de bodem belandt.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer karpervissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.