Vuurdoop - veilig genieten van zon

21 mei 2013

Huidkanker wordt een steeds groter probleem in Nederland. Het is nu al de meest voorkomende kanker en volgens berekeningen van het Erasmus MC krijgt over tien jaar een op de vier Nederlanders ermee te maken. Sportvissers behoren tot een kwetsbare groep omdat zij vaak langdurig aan schadelijke UV-straling zijn blootgesteld. Columbia komt daarom met iets nieuws onder de zon: de Omni-shade kledinglijn.

De meeste mensen smeren alleen de huid in die niet bedekt is met kleding. Wat veel mensen niet weten, is dat UV-straling dwars door de meeste stoffen heen gaat. Smeren alleen is dus niet genoeg om de kans op huidkanker te verkleinen. Zonwerende kleding is dus belangrijk, zodat ook de niet ingesmeerde delen van het lichaam tegen de zon zijn beschermd. De Omni-Shade-lijn van Columbia bevat daarom een UPF-beschermingsfactor waardoor je aan de waterkant nog langer onbezorgd van de zon kunt genieten. In tegenstelling tot veel zonnebrandcrèmes beschermt deze kleding tegen zowel UVA- als UVB-straling (beide soorten straling zijn veroorzakers van huidkanker). Columbia heeft dan ook als eerste en enige merk een aanbevelingskeurmerk van de Skin Cancer Foundation.

Lees hier het hele artikel. (PDF)

-> meer Vuurdopen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.