WK Zoetwatervissen in Bulgarije

5096
13 sep 2016

Komend weekend vormt de roeibaan van het Bulgaarse Plovdiv het decor voor de 63e editie van het Wereldkampioenschap Zoetwatervissen voor Senioren. Meer dan dertig deelnemende landen – waaronder Nederland – strijden daar zaterdag 17 en zondag 18 september om het eremetaal van deze viswedstrijd, die te boek staat als de meest prestigieuze van het jaar.

Het Nederlandse Seniorenteam Zoet dat deelneemt aan het WK – en in aanloop hiernaar reeds aanwezig is in Bulgarije voor de trainingssessies – bestaat uit een mix van ervaring en jong talent. Jo Adriolo, Jurgen Spierings, Stefan Altena, Ramon Ansing, Dieter Friederichs en Arjan Klop en bondscoaches Jan van Schendel en Stefan Verhoeven hebben zich goed verdiept in de visserij ter plaatse en hopen na het teleurstellende resultaat op het EK in eigen land weer op een mooie eindnotering.


Jurgen Spierings, hier in actie tijdens het WK van 2014 in Kroatië dat Nederland knap won

Favorieten

Hoewel Nederland bij het WK Zoetwatervissen in 2014 (Kroatië) nog knap het goud greep, worden vooral Italië, Frankrijk, Engeland en Hongarije als de grote favorieten gezien. Sinds het EK Zoetwatervissen, dat eind juli in Nederland werd gevist, wordt bovendien met een schuin oog gekeken naar kersverse Europees kampioen Wales. Deze week zijn alle teams volop in training om de puntjes op de i te zetten voor wat betreft de te kiezen techniek en tactiek. De officiële wedstrijd vindt zaterdag en zondag van 10.00 tot 14.00 uur plaats.

Roeibaan Plovdiv

Het parkoers van het WK Zoetwatervissen voor Senioren ligt aan de visrijke roeibaan van Plovdiv: een water van 2,5 km lang en 150 meter breed. Naast een goed bestand aan kleine karper – waarvan de Bulgaarse hengelsportbond er onlangs speciaal voor het WK nog eens extra van heeft uitgezet – is de verwachting dat ook de carrassio (een karperachtige, vergelijkbaar met de giebel) een grote rol zal spelen. Er mag uitsluitend met de vaste hengel (max. 13 meter) en matchhengel worden gevist.

Blijf via www.facebook.com/wedstrijdvissennl en www.sportvisserijnederland.nl dagelijks op de hoogte van de prestaties van de Nederlandse ploeg.




Sensas, sponsor van het nationale WK Seniorenteam Zoet


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.