EHerkenning voor hengelsportverenigingen

 
Hengelsportverenigingen moeten voor steeds meer zaken bij de overheid (gemeente, waterschap, Justis, Belastingdienst) gebruik maken van eHerkenning. Maar wat is eHerkenning eigenlijk en hoe en bij wie vraag je het aan? En welk betrouwbaarheidsniveau heb je nodig?
 
EHerkenning is een veilig en betrouwbaar inlogmiddel waarmee je bij ruim 600 verschillende dienstverleners, zoals gemeenten, waterschappen, Belastingdienst en verzekeraars kunt inloggen. Kortom, met eHerkenning regel je veilig online jouw zaken. Zo weten dienstverleners zeker wie je bent en dat je bepaalde zaken mag regelen. Je hebt daarmee de zekerheid dat de toegang tot deze online diensten veilig en betrouwbaar is. Want je wisselt gevoelige informatie uit, zoals financiële of persoonlijke gegevens. Ga naar eherkenning.nl voor meer en actuele informatie.
 

Betrouwbaar inloggen

Hoe hoger het betrouwbaarheidsniveau van eHerkenning, hoe meer gevoelige informatie online uitgewisseld kan worden. Er zijn in totaal 3 betrouwbaarheidsniveaus: EH2+, EH3 en EH4. De overheid of dienstverlener waarbij je inlogt, bepaalt het betrouwbaarheidsniveau van zijn online diensten. Hoe hoger het betrouwbaarheidsniveau, hoe veiliger en betrouwbaarder de toegang en hoe meer zekerheid een dienstverlener krijgt over met wie hij zaken doet.
   

Welk betrouwbaarheidsniveau

Steeds meer dienstverleners vragen betrouwbaarheidsniveau EH3, dat €30 tot €50 per jaar kost, afhankelijk van de aanbieder en de geldigheidsduur. Hiermee kun je ook als hengelsportvereniging bij de meeste diensten inloggen. Het niveau dat je nodig hebt kun je opvragen bij de dienstverlener.
 
Heb je al een eHerkenning inlogmiddel, maar nog niet op het juiste betrouwbaarheidsniveau? Neem contact op met je leverancier om je inlogmiddel te upgraden naar een hoger niveau en om je machtiging te regelen.
 

Hoe kies ik de juiste leverancier

Je bepaalt zelf bij welke leverancier je een eHerkenningsmiddel koopt. Alle leveranciers zijn erkend door de Rijksoverheid en voldoen allemaal aan beveiligings- en functionele eisen. Leveranciers onderscheiden zich van elkaar in bijvoorbeeld type inlogmiddel, service, prijs en aanvraagproces. In het leveranciersoverzicht kun je de leveranciers vergelijken op reviews, betrouwbaarheidsniveaus en prijzen. Let bij het maken van een keuze voor een leverancier in ieder geval op de aanschaf en gebruikskosten en de (duur van de) aanvraagprocedure. Ga naar www.eherkenning.nl voor actuele aanbieders. Daar kun je per betrouwbaarheidsniveau de verschillende leveranciers vergelijken.
 

Vraag tijdig aan

Bij het verwerken van aanvragen EH3 moeten de leveranciers van eHerkenning verplicht allerlei controles doen op deze gegevens, zoals identificatie en het vaststellen van de bevoegdheid. De verwerkingstijd van jouw aanvraag is onder meer afhankelijk van hetgeen in het Handelsregister is opgenomen over jouw vereniging.
 
Kortom, verdiep je op tijd in eHerkenning en vraag je eHerkenningsmiddel tijdig aan. Kijk goed naar het stappenplan met de benodigde verplichte gegevens voor jouw aanvraag en neem bij vragen contact op met de leverancier.
 

Meer informatie

Op www.eherkenning.nl vind je een stappenplan, actuele informatie over de betrouwbaarheidsniveaus, leveranciers en manieren om te upgraden naar een hoger betrouwbaarheidsniveau.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.