Loodalternatieven voor de roofvisserij

Jigheads of loodkoppen zijn in de roofvisserij zonder twijfel de meestgebruikte verzwaringen. Ze worden gebruikt in combinatie met verschillende soorten softbaits. Daarnaast wordt er met name bij streetfishing veelvuldig gebruik gemaakt van dropshotgewichten, bullet weights en andere gewichten voor finesse technieken. Een uitstekend alternatief voor deze gewichten is wolfraam, oftewel tungsten. Dit metaal is harder, zwaarder en daarmee ook kleiner dan lood van hetzelfde gewicht. Dit biedt diverse voordelen in je visserij, zoals het beter voelen van de bodemstructuur en betere werpeigenschappen. Ook is tungsten beter zichtbaar op je dieptemeter. Helaas ligt de prijs van tungsten iets hoger dan lood, maar het is zeker de moeite want het zal je meer vis opleveren!

Diverse tungsten producten van Toppies. Toppies heeft een uitgebreid assortiment aan tungsten producten, in verschillende kleuren. Op alle producten staat het gewicht vermeld, wat het makkelijker maakt om aan de waterkant de juiste keuze te maken. Uniek voor dit merk zijn de tungsten Dart Jigheads, een unieke vorm jighead die een hele speciale onvoorspelbare actie aan je kunstaas meegeeft. 


Diverse tungsten producten van PredatorPro. PredatorPro heeft een groot assortiment aan tungsten producten, in zilveren kleur maar ook met mat groene coating. Op alle producten staat het gewicht vermeld wat het makkelijker maakt om aan de waterkant de juiste keuze te maken. PredatorPro verkoopt Ned-heads, cheburashkagewichten, bullet weights, dropshotgewichten, fastach sinkers, nail sinkers en zelfs screw-in jigheads. Allemaal in veel verschillende gewichten verkrijgbaar.


Diverse tungsten producten van Lureparts. Lureparts heeft een enorm assortiment aan verschillende tungsten producten, variërend van lichte cheburashkagewichtjes, ned rig-kopjes, en bullet weights tot aan verzwaarde offsethaken en jigheads aan toe.

Diverse tungsten gewichten van Solid Weights. Verschillende typen tungsten sinkers en jigheads, maar ook een unieke 50-grams screw-in kop voor het de pelagische visserijen.


Diverse tungsten gewichten van HTO. Cheburashkagewichten, dropshotgewichten, nail sinkers, flex heads en meer, verkrijgbaar in verschillende gewichten.Diverse tungsten gewichten van Camo-Tackle. Bullet weight, dropshotgewichten, en cheburashkagewichten, verkrijgbaar in verschillende gewichten en coatings.


Diverse tungsten gewichten van Reins. Dropshotgewichten, bullet weights en nail sinkers, verkrijgbaar in verschillende gewichten en coatings.


Diverse tungsten producten van Spro en Spro Freestyle. Micro jigs, dropshotgewichten, bullet weights, cheburashkagewichten, nail sinkers en micro sinkers voor diverse doeleinden.Tungsten producten van BFT TackleBFT heeft een assortiment van diverse, goed afgewerkte tungsten producten, zoals bullet weights, dropshot gewichten,  jigheads en nail sinkers. 


Tungsten producten van Tackle Porn. Dit merk heeft verschillende tungsten procten in het assortiment, zoals jigheads en bullet weights. 


Stalen jigheads van Rubig Steelangler. Deze jigheads zijn gemaakt van staal en zijn daardoor erg hard, waardoor je een goed gevoel en bodemcontact hebt. De jigheads zijn verkrijgbaar in veel verschillende haakmaten- en typen en gewichten.
Tungsten super round jig van Keitech. Mooi afgewerkte tungsten jigheads, voorzien van een scherpe Daiichi haak. Verkrijgbaar in gewichten van 1,75 t/m 7 gram. 


Black Flagg Tungstenz Finesse Bullet Weights. Perfect geschikt voor het vissen met de Texas- of Carolina rig. Verkrijgbaar in  verschillende soorten coating. 

Lucky John Tungsten Jig Ball. Gemaakt voor het vissen met de Cheburashka rig, waardoor je kunstaas veel meer bewegingsvrijheid krijgt.


Zeck Heavystone meervalgewichten. Zwaar betonnen gewichten, ontworpen voor het meervalvissen. Verkrijgbaar als inline- of fireballgewichten.


Tungsten Offset Jighaken van Major Fish. Deze jighaken zijn voorzien van een tungsten kop, en een offsethaak waardoor weedless kan worden gevist om zo minder kunstaas te verspelen aan obstakels.

Stainless Steel Jigheads van Iron Claw. Deze jigheads zijn voorzien van een roestvrijstalen kop. Door het materiaal dat harder is dan lood voel je de bodemstructuren beter.


Stainless Steel dropshotgewichten en Bullet Weights van SPRO. Door het materiaal dat een stuk harder is dan lood zijn de bodemstructuren hiermee beter te voelen.Stalen bullet weights van Jenzi. Gemaakt van staal, waardoor het een stuk betaalbaarder is dan tungsten. Door het harde materiaal wordt wel alles goed doorgegeven naar de hengel. Verkrijgbaar in verschillende gewichten.Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.