Haaien, vleten en roggen van de zuidelijke Noordzee en het Engels Kanaal 

Herkenning-identificatie

Weet je niet zeker welke soort haai, vleet of rog je gevangen hebt? Neem dan deze speciale identificatie kaart mee als je gaat vissen, ook leuk voor thuis aan de muur of in de klas. Op de zoekkaart staan alle soorten van de Noordzee met een simpele uitleg hoe de soort te herkennen is. 

De spatwatervaste identificatiekaart van haaien, vleten en roggen is verkrijgbaar in A3 formaat, in het Nederlands, Engels en Frans. Deze handige identificatie/zoekkaart is te koop via onze webwinkel. En gratis te downloaden als PDF van de site!   


Haaien, vleten en roggen van de zuidelijke Noordzee en het Engels Kanaal.

Sportvisserij Nederland roept alle beroeps- en sportvissers op om elke gevangen haai, vleet of rog weer levend terug te zetten. Haaien vleten en roggen hebben vrijwel geen economische waarde en zijn dus niet de moeite waard om aan te landen. De gevlekte gladde haai is ook nog eens niet lekker om te eten. 
Sommige van deze haaien, vleten en roggen zijn zeer zeldzaam en zijn beschermd door de wet. Een 'T' op de zoekkaart betekent dat de vis altijd levend en onbeschadigd vrijgelaten moet worden volgens de wet. 

Organisaties werkend aan herstel 

De informatie op deze identificatie/zoekkaart is opgeschreven in samenwerking met verschillende mariene organisaties die een belang hebben bij de bescherming van deze zeldzame vissoorten. Zoals beroepsvisserij organisaties, het mariene onderzoeksinstituut WMR, Stichting de Noordzee, Vereniging Kust & Zee, en het Ministerie van LNV.

Meer informatie?


dhr. Niels Brevé
mail

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.