Jeugd

Kinderen tot 14 jaar mogen met een hengel in vele wateren vissen zonder vergunning. Als enige voorwaarde geldt, dat een volwassen met de juiste visdocumenten hen begeleidt. Het aantal kinderen dat mag worden begeleid is wettelijke onbeperkt. Voor een goede begeleiding is 4 kinderen onder je hoede echter toch wel het maximum! In de Cursus VIScoach wordt hier nader op ingegaan.Kinderen, die zonder begeleider worden aangetroffen aan het viswater hebben zeker visdocumenten nodig. Tref je kinderen aan die zelfstandig vissen, dan is de controleaanpak ook meer gericht op het ambassadeurschap en 
voorlichting.
Vissende kinderen ontwikkelen spelenderwijs een passie voor het vissen. In die fase is vooral een positieve en goede benadering de juiste. Kinderen laten stoppen met vissen is een uiterste optie. Vaak is een praktische benadering de beste.


Indien er ook door volwassenen wordt gevist, kan je deze bij de kinderen plaatsen. Ook kun je als controleur de kinderen zelf begeleiden en voorlichting geven over het vissen. Creëer voor deze kinderen bijvoorbeeld de mogelijkheid om  gratis (of tegen een kleine vergoeding) een jeugdvergunning aan te schaffen bv via de website van je vereniging of bij een van je verkooppunten van de VISpas.

Om deze kinderen blijvend te enthousiasmeren voor de sportvisserij en voor je vereniging, geef je de kinderen een  envelop mee met het verzoek deze af te geven aan de ouder(s). Deze envelop bevat een brief van de vereniging met informatie over de vereniging, contacttelefoonnummers, het lidmaatschap, verkrijgbaarheid jeugdvergunning en volgen van JeugdVIScursussen en informatiemateriaal over de sportvisserij. 


Het informatiemateriaal is te bestellen bij je federatie of direct op de website van Sportvisserij Nederland. 

Voorbeelden informatiemateriaal:

  • Wervingsbrief hengelsportvereniging met vermelding website, telefoonnummers etc.
  • Folder Vissen is cool! 
  • Stekkie Magazine
  • Stekkie stickers
  • Vissen? Altijd de VISpas mee!
  • Folder Ga toch vissen!
  • Enveloppe vereniging

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.