Kort Advies vis en viswater

Sportvissers merken het meestal als eerste, wanneer er iets mis is met de visstand. Zo kan er bijvoorbeeld minder worden gevangen, de gevangen vissen zijn kleiner dan vroeger of sommige soorten worden helemaal niet meer gevangen. Bij dergelijke problemen met het viswater en de visstand kan een hengelsportvereniging een beroep doen op Sportvisserij Nederland. Zij geeft voorlichting en advies op grond van gegevens die de visstandbeheerder vaak zelf kan verzamelen.

Blijken de problemen niet direct te kunnen worden opgelost, dan kan de visstandbeheerder ook voor een onderzoek van de visstand en het viswater terecht bij Sportvisserij Nederland. Afhankelijk van de vraag of het probleem kan Sportvisserij Nederland u een kort advies geven. Bijvoorbeeld over de inrichting van het water of het uitzetten van vis.

Downloads

Hierna vind je informatie over de planning van de visserijkundige onderzoeken van Sportvisserij Nederland, nadere informatie over wat een kort advies vis en viswater inhoudt en je vindt twee foto's, die kunnen worden gedownload voor een publicatie of om mee te sturen met een persbericht.

Infoblad (PDF) Kort advies vis en viswater


Foto persbericht 1 (jpg)


Foto persbericht 2 (jpg)

Lees hier een voorbeeldrapport naar aanleiding van een visserijkundig onderzoek in Montfoort bij de Montfoortse Hengelsport Vereniging (februari 2008).

Tip voor een vereniging; nodig een klas uit bij een afvissing:

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.