Bijzondere vangsten 2016

Ook een bijzondere vangst gedaan? Meld hem dan op www.mijnvismaat.nlof via de app en maak kans op mooie prijzen.


22 februari

Kees Jan ving deze hele bijzondere goudbaars tijdens het vissen op snoekbaars. We hebben van veel vissoorten al gouden varianten lang zien komen zoals de goudaal, goudsnoek, goudzeelt, goudwinde, goud voorn enz. Nooit eerder zagen we een goudbaars.21 mei


VISmaat Kees van den Broek ving deze kleine pieterman. Deze visjes hebben een giftige stekel op de rug. Oppassen dus als je er een vangt. Voor meer bijzondere vangsten ga je naar www.mijnvismaat.nl of download onze app. 5 juni 


Pigmentafwijkingen komen we af en toe tegen bij blankvoorn (blauwling) en soms bij karpers, maar bij de ruisvoorn hadden we die nog niet gezien totdat VISmaat Joey Kramer er een ving!Augustus


VISmaat Pascal Gerits ving deze prachtige Donaubrasem aan de Waal. We zien ze wat vaker de laatste tijd, maar het blijft een heel bijzondere vangst.


29 september


Op www.mijnvismaat.nl zagen we een prachtige hybride (kruising) tussen een roofblei en een winde van Ruben van Wijk. Winde en roofblei paaien tegelijkertijd in onze rivieren en steeds vaker zien we hybriden tussen beide soorten.


10 september


Op maandag 3 oktober meldde Arnoud de mik een super bijzondere vangst op www.mijnvismaat.nl 
Hij viste op 10 september op brasem in Moordrecht aan de Hollandse IJssel toen een vreemde sterke vis zijn aas pakte. Arnoud nam contact op met Sportvisserij Nederland om de naam van deze vis te achterhalen. Het bleek een roodbuik pacu te zijn! Het zijn vegetarische piranha's en komen oorspronkelijk voor in Zuid Amerika. Deze vis is vermoedelijk uit een aquarium uitgezet in open water. De vis heeft een watertemperatuur nodig van minimaal 22 °c en zal daarom deze winter niet overleven. 
Arnoud krijgt als beloning voor deze bijzondere vangst een prijs uit onze webshop opgestuurd. 


7 oktober


Dit jaar zijn er opvallend veel ponen gevangen. De meeste vanaf de boot, maar ook enkele vanaf de kant. Het betreft vrijwel altijd de rode poon, maar VISmaat Patrick Heuvelsland ving een grauwe poon. De vis is goed te herkennen aan de vlek in de rugvin.

21 oktober

VISmaat Remko de Vries ving de 2e goudbaars van het jaar. 22 februari zagen we de 1e en nu alweer zo'n prachtige vis. 


27 oktober 


VISmaat Alex Ruijer viste in Zeeland vanaf de kant toen zijn strandsteun omver werd getrokken door een grote vis. Het bleek een pijlstaartrog te zijn van 80 cm!December 2016


VISmaat Robin Huurman ving in het havengebied van Rotterdam een grote mul. Mullen worden in de zomer of in het begin van de herfst sporadisch gevangen op wrakken in de Noordzee. Deze vis werd echter vanaf de kant gevangen en alsof dat niet bijzonder genoeg was ving Robin hem in december! Het zijn heerlijke vissen en staan vaak bij restaurants op de kaart. Mogelijk gaan we meer mullen zien in de toekomst door opwarming van het zeewater.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.