MeeVISverhalen

Met de MeeVIStoestemming kun je als VISpashouder drie mensen één dag per jaar gratis mee laten vissen in een water uit de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren (een introducé mag één keer per jaar gebruikmaken van de MeeVIStoestemming). Zo kun je dus familie, vrienden of kennissen een dagje meenemen en kennis laten maken met het sportvissen.
Familiepret met de MeeVIStoestemming


Het is een fraaie najaarsdag wanneer Ties Ittmann zijn twee neven Michiel en Tjeerd Kruiswijk meeneemt voor een dagje poldersnoeken. De niet-vissende broers zijn dol op het oer-Hollandse landschap en willen weleens zo’n groene rover van dichtbij zien. Zullen beide heren vandaag aan de waterkant hun mannetje staan?

Michiel en Tjeerd wonen beiden in Zwolle en zijn naast familie ook goede vrienden van mij. Al van kinds af gaan we iedere zomer samen met onze ouders op avontuurlijke vakanties in binnen- en buitenland. We hiken bijvoorbeeld veel in de Franse Alpen en Pyreneeën, maar hebben ook raften, canyoning, mountainbiken, zeilen, wintersporten en andere outdoor-activiteiten op het programma staan. Net als ik zijn de mannen dus erg sportief en niet vies van een uitdaging.

Lees hier het volledige artikel.


Meevissen is zó leuk


Op feestjes en verjaardagen kreeg Ed Stoop van Valachy Maduro (62) telkens weer de vraag of hij nog had gevist en wat ie dan had gevangen. Deze kennis van Ed is geboren op Curaçao en had in zijn jeugd enkel wat met een handlijntje gevist. De uitnodiging om een keertje met Ed te gaan vissen, sloeg hij dan ook niet af. Met de gratis MeeVIStoestemming die een paar dagen later uit de printer rolde, konden ze op samen op pad.

Met een onervaren sportvisser op pad gaan, betekent dat je sommige visserijen beter even links kunt laten liggen. Vissen met een werphengel en kunstaas op snoek of karperen met een pennetje kan heel spectaculair zijn, maar hier kleven wel wat praktische bezwaren aan. Alleen al de werplessen vergen de nodige tijd en het risico bestaat dat er door onervarenheid niets wordt gevangen. Omdat vissen vooral heel erg leuk is als je ook wat vangt, kun je daarom beter op instapniveau beginnen: op een klapstoel of viskist lekker simpel ‘witjes’ tikken met de vaste hengel. De basis van alle hengelsportdisciplines.

Lees hier het volledige artikel.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.