Organisatiestructuur

Kantoor Bilthoven

Voor de daadwerkelijke voorbereiding en uitvoering van het beleid beschikt Sportvisserij Nederland over een bureau te Bilthoven met ruim 50 professionele medewerkers. Directeur van het bureau is Rosetta Kooistra. Directie- en bestuurssecretaris is Monique Koolen. De Sportvisserij Nederland-collega's zijn actief op het gebied van belangenbehartiging, water- en visstandbeleid, voorlichting, promotie en wedstrijdorganisatie.Uiteindelijk zijn het de aangesloten sportvissers die -getrapt via de door hen gekozen bestuurders van de hengelsportverenigingen, die op hun beurt weer de bestuurders van de federaties kiezen- bepalen welke activiteiten Sportvisserij Nederland moet doen. Het zijn ook de sportvissers die via een afdracht in hun VISpas (15,-) Sportvisserij Nederland betalen voor de (inter)nationale belangenbehartiging.

De basis voor de hengelsport vormen de hengelsportverenigingen. Zij zorgen lokaal voor de werving en binding van sportvissers, promotie van de hengelsport, jeugdopleiding en sportvissersactiviteiten, belangenbehartiging, water- en visstandbeheer, huur van visrechten en uitgifte van vergunningen.

De Sportvisserij Nederland-organisatie is aangesloten bij de European Anglers Alliance (EAA), een overkoepeling van hengelsportorganisaties uit 16 landen, die op Europees niveau de belangen van de sportvisserij behartigt.

Voor adressen van federaties, specialistenorganisaties en hengelsportverenigingen, kijk onder Adressen en links.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.