Wat kun je als vereniging doen 


Samen met federaties en hengelsportverengingen (hsv’s) zet Sportvisserij Nederland zich in om zoveel mogelijk sportvissers in aanraking te laten komen met milieuvriendelijke loodalternatieven. Naast de organisatie van vele tientallen loodvrije evenementen in de regio verschijnen in Hét VISblad, VIS TV en vanuit de landelijke en federatieve digitale media regelmatig reportages over loodvrij vissen.Zo stuwen we enerzijds de vraag naar loodvrije producten en anderzijds de markt om met milieuvriendelijke producten te komen. Op www.sportvisserijloodvrij.nl hebben we een overzicht gemaakt van alle duurzame loodalternatieven. Hier vind je ook meer informatie over de Green Deal en alle publicaties over loodvrij vissen.

Wat kun je doen als vereniging?


Ook verenigingen kunnen ons helpen om loodvrij vissen bij sportvissers te stimuleren, bijvoorbeeld door bovenstaande banner met een link naar www.sportvisserijloodvrij.nl op jullie website te plaatsen. De leaflet (.pdf) kan op jullie website en/of in een clubblad. Zie hier ook de Duitse en Engelse versie.Ook kunnen jullie eventueel een specifiek water bestemmen als 'pilotwater', zoals bijvoorbeeld HSV Ons Genoegen in Geertruidenberg dat met al haar afgesloten wateren en VBC Roerdal dat voor de Roer deden. Onze en federatieve publicaties over loodvrij vissen zijn vrij te delen via jullie website en social media.

In de praktijk zou je als vereniging loodvrij vissen kunnen promoten door bepaalde activiteiten volledig loodvrij te organiseren, loodalternatieven uit te delen onder (nieuwe) leden en loodalternatieven als prijzen uit te reiken bij wedstrijden.

Wat kan Sportvisserij Nederland betekenen?


Bovenstaande digitale leaflet is gratis als papieren flyers op A5-formaat te ontvangen voor evenementen of in clubgebouwen. Ook is het onderstaande Sportvisserij Loodvrij poster op A2-formaat gratis te verkrijgen. Daarnaast heeft Sportvisserij Nederland voor beurzen en andere evenementen setjes showmodellen van loodvervangers en rolbanners van Sportvisserij Loodvrij te leen. Daarnaast kunnen Sportvisserij Nederland en je federatie je vereniging ondersteunen bij de aanschaf van milieuvriendelijke loodalternatieven.


Contact


Willen jullie ook viswater(en) volledig loodvrij maken of loodvrije evenementen organiseren? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens, zodat we jullie ideeën samen met het waterschap, hengelsportwinkel en andere partijen vorm kunnen geven.

  • Sportvisserij Nederland - Emiel Derks derks@sportvisserijnederland.nl / 030-6058469
  • Sportvisserij Limburg- Cindy Lemmens cindy@sportvisserijlimburg.nl / 0475-350053
  • Sportvisserij Fryslân- info@visseninfriesland.nl / 0566 624455
  • Sportvisserij MidWest Nederland- info@smwn.nl / 0251-745664
  • Sportvisserij Zuidwest Nederland- Wietse van Alten (west@sportvisserijzwn.nl) en Cees den Haan (oost@sportvisserijzwn.nl) / 0162-687260
  • Sportvisserij Oost-Nederland- Jarno Veldhuizenveldhuizen@sportvisserijoostnederland.nl / 06-16691385
  • Sportvisserij Groningen-Drenthe- henk@vissen.nl / 0592-542890
  • Hengelsport Federatie Midden Nederland- Frank Bosmaninfo@hfmiddennederland.nl / 026-3212045

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.