Cursus Wedstrijdcontroleur

Avondcursus

De Cursus Wedstrijdcontroleur is een eendaagse avondcursus. Op deze cursus leer je alles wat nodig is om aan de slag te gaan als wedstrijdcontroleur, zowel op (inter)nationaal, federatief niveau als voor je eigen vereniging. Belangrijk is dat je als wedstrijdcontroleur goed op de hoogte bent van de voorwaarden, reglementen en voorschriften en deze op een goede manier toepast. Je belangrijkste taak is tenslotte ervoor te zorgen dat een viswedstrijd soepel, eerlijk en vooral volgens de regels verloopt!


Beleidsplan wedstrijden

Momenteel wordt het nieuwe wedstrijdbeleidsplan “Als team naar de top, 2016-2020’’ uitgevoerd.  Met dit beleidsplan zijn er veel veranderingen doorgevoerd in de opzet en uitvoering van de wedstrijdcompetitie, de wedstrijdvoorwaarden en de reglementen zowel voor de Topsport (nationaal en internationaal) als de Breedtesport (federatief- en vereniging niveau).


Leerdoelen

Tijdens de cursus leer je werken met de wedstrijdvoorwaarden en reglementen voor de Nationale Teamcompetities zoetwatervissen, Open NK's zoetwatervissen en Finale Federatieve Clubkampioenschappen. Voor "zoute" wedstrijden biedt deze cursus eveneens een goede basis.
Ook leer je wat je verdere taken als controleur tijdens een viswedstrijd inhouden, hoe je onderling communiceert en met de deelnemers, waar je op moet letten en controleren en hoe je aan het einde van de wedstrijd de weging op een goede manier uitvoert. Hiervoor is onder andere basiskennis van de Visserijwet 1963 en het herkennen van de belangrijkste Nederlandse zoetwatervissen noodzakelijk.
Tot slot wordt tijdens de cursus behandeld hoe een viswedstrijd wordt voorbereid en hoe een viswedstrijd wordt afgerond, maar ook het resp. het voorbereiden (uitzetten) en opruimen van het wedstrijdtraject, een verantwoordelijkheid van de organisatie en wedstrijdleiding, waar je als controleur deel van uitmaakt.

Online trainen en (proef)examen

De cursusavond is te kort om alle veranderingen en wijzigingen uitvoerig te bespreken en toe te lichten, echter wij willen graag op hoog niveau starten. Hiervoor hebben wij een Lees en studiewijzer met cursusmateriaal opgezet en een examen “wedstrijdcontroleur” ontwikkeld.
Voordat u aan de cursusavond deelneemt vragen wij u om het ”online” examen met goed gevolg af te leggen. Hiermee geeft u aan dat uw kennis als wedstrijdcontroleur up-to-date is. Klik hier om naar de module voor (proef)examens te gaan.

Bij "Examen" (in de linker navigatiebalk) kun je met de 'Training" online oefenvragen maken en kun je een "Proefexamen" en een "Eindexamen" afleggen. Voor het eindexamen vragen wij je om je eenmalig te registreren bij Sportvisserij Nederland. Wanneer je voor het examen slaagt, dan krijg je een bronzen (voldoende), zilveren (goed) of gouden (uitstekend) medaille. Je hebt dan een degelijke theoretische kennis van de controle sportvisserij.

Gecertificeerd

Indien je de toets met goed gevolg heeft afgelegd en deelneemt aan de cursusavond, ontvangt je als gecertificeerde wedstrijdcontroleur de controleurspas voor het komende seizoen en kleding Wedstrijdcontroleur (jas en polo). Voorts word je door Sportvisserij Nederland uitgenodigd om deel te nemen als wedstrijdcontroleur aan de door Sportvisserij Nederland georganiseerde nationale wedstrijden.

Inschrijven

Dit najaar zijn wij voornemens om de Avondcursus Wedstrijdcontroleur weer fysiek te organiseren op de onderstaande data en locaties. Voorwaarde is wel dat de maatregelen rondom het COVID-19 NIET worden aangescherpt. De groepsgrootte is maximaal 15 personen.

  • Dinsdagavond 6 december 2022 te Roermond

Aanvragen van een avondcursus in de regio kan ook bij voldoende aanmeldingen.

Schrijf je hier direct in. De Cursus Wedstrijdcontroleur is GRATIS voor personen afkomstig uit een bij Sportvisserij Nederland aangesloten vereniging of federatie.

Cursusmateriaal wedstrijdcontroleur 2022

Je kunt het cursusmateriaal direct bestuderen en vervolgens het online- examen maken. De wedstrijdvoorwaarden- en reglementen van de Topteamcompetitie Dobbervissen en de cursusboeken zijn leidend voor de vragen van de online-toets.

Het cursusmateriaal voor de Cursus Wedstrijdcontroleur kan je hierna downloaden:

Ter informatie de promo (2015) van de DVD Wedstrijdvissen:

   

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide