Cursus Wedstrijdcontroleur

Avondcursus

De Cursus Wedstrijdcontroleur is een eendaagse avondcursus. Op deze cursus leer je alles wat nodig is om aan de slag te gaan als wedstrijdcontroleur, zowel op (inter)nationaal, federatief niveau als voor je eigen vereniging. Belangrijk is dat je als wedstrijdcontroleur goed op de hoogte bent van de voorwaarden, reglementen en voorschriften en deze op een goede manier toepast. Je belangrijkste taak is tenslotte ervoor te zorgen dat een viswedstrijd soepel, eerlijk en vooral volgens de regels verloopt!

Beleidsplan wedstrijden

Momenteel wordt het nieuwe wedstrijdbeleidsplan “Als team naar de top, 2016-2020’’ uitgevoerd.  Met dit beleidsplan zijn reeds veel veranderingen doorgevoerd in de opzet en uitvoering van de wedstrijdcompetitie, de wedstrijdvoorwaarden en de reglementen zowel voor de Topsport (nationaal en internationaal) als de Breedtesport (federatief- en vereniging niveau).

Leerdoelen

Tijdens de cursus leer je werken met de wedstrijdvoorwaarden en reglementen voor de Nationale Teamcompetities zoetwatervissen, Open NK's zoetwatervissen en Finale Federatieve Clubkampioenschappen. Voor "zoute" wedstrijden biedt deze cursus eveneens een goede basis.
Ook leer je wat je verdere taken als controleur tijdens een viswedstrijd inhouden, hoe je onderling communiceert en met de deelnemers, waar je op moet letten en controleren en hoe je aan het einde van de wedstrijd de weging op een goede manier uitvoert. 
Hiervoor is onder andere basiskennis van de Visserijwet 1963 en het herkennen van de belangrijkste Nederlandse zoetwatervissen noodzakelijk.
Tot slot wordt tijdens de cursus behandeld hoe een viswedstrijd wordt voorbereid en hoe een viswedstrijd wordt afgerond, maar ook het resp. het voorbereiden (uitzetten) en opruimen van het wedstrijdtraject, een verantwoordelijkheid van de organisatie en wedstrijdleiding, waar je als controleur deel van uitmaakt.

Aanmelden, Online trainen, (proef)examen & cursusavond

De Cursus Wedstrijdcontroleur wordt regionaal georganiseerd voor vrijwilligers met en passie voor viswedstrijden en die lid zijn van een bij Sportvisserij Nederland aangesloten HSV.
U kunt zich  officieel aanmelden voor de (avond)cursus Wedstrijdcontroleur.
Na inschrijving ontvangt u van ons automatisch een bevestiging en een huiswerkopdracht.
Reden hiervoor is dat de cursusavond is te kort om alle veranderingen en wijzigingen uitvoerig te bespreken en toe te lichten, echter wij willen graag op hoog niveau starten.
Hiervoor hebben wij een Lees en studiewijzer met cursusmateriaal opgezet en een examen “wedstrijdcontroleur” ontwikkeld.
Voordat u aan de cursusavond deelneemt vragen wij u om het ”online” examen met goed gevolg af te leggen. Hiermee geeft u aan dat uw kennis als wedstrijdcontroleur reeds up-to-date is. Klik hier om naar de module voor (proef)examens te gaan.

Het online examen

Een onderdeel van de cursus Wedstrijdcontroleur is een online examen, dat je moet maken voordat je deelneemt aan de cursusavond. Je hebt dan namelijk al met stof geoefend en zal dus actiever mee kunnen doen tijdens de cursusavond. 

Als je je aanmeldt voor de cursus, krijg je een link gemaild naar de oefenvragen, het oefenexamen en het examen. Je kan dan eerst oefenen met de stof en daarna het examen maken. 

Let op: de mail kan in je spam (ongewenste mail) belanden. Kijk daar dus ook! 

Heel veel succes!

Gecertificeerd

Indien u de toets met goed gevolg heeft afgelegd en deelneemt aan de cursusavond, ontvangt u als gecertificeerde wedstrijdcontroleur de controleurspas  en kleding Wedstrijdcontroleur (jas en polo). Voorts word je door Sportvisserij Nederland uitgenodigd om deel te nemen als wedstrijdcontroleur aan de door Sportvisserij Nederland georganiseerde nationale wedstrijden.

Inschrijven

  • Dinsdagavond 23 januari 2024 te Drachten
  • Dinsdagavond 30 januari 2024 te Steenwijk
  • Dinsdagavond 13 februari 2024 te Steenwijk
  • Dinsdagavond 27 februari 2024 te Bilthoven
  • Vrijdagavond 22 maart 2024 te Bilthoven
  • Dinsdagvond 23 april 2024 te Grou (kantoor federatie Fryslân)
  • Vrijdagavond 14 juni 2024 te Grou (Oedsmawei 18a, 9001ZJ, Grou)

Schrijf je hier direct in. De Cursus Wedstrijdcontroleur is uitsluitend bestemd voor personen die lid zijn van een bij Sportvisserij Nederland aangesloten vereniging of federatie.

Cursusmateriaal wedstrijdcontroleur 2023

Je kunt het cursusmateriaal direct bestuderen en vervolgens het online- examen maken. De wedstrijdvoorwaarden- en reglementen van de Topteamcompetitie Dobbervissen en de cursusboeken zijn leidend voor de vragen van de online-toets.

Het cursusmateriaal voor de Cursus Wedstrijdcontroleur kan je hierna downloaden:

Ter informatie de promo (2015) van de DVD Wedstrijdvissen:

   

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.