Snoekbaarsvisser

Snoekbaars is een zeer gewilde sportvis die vanaf de kant, maar vooral vanuit bootjes wordt bevist. Het formaat van de te vangen snoekbaars is hierbij niet van het grootste belang. Eevenals de karpervisserij is ook de snoekbaarsvisserij is de laatste jaren sterk toegenomen.

De snoekbaarsvisser bevist vooral voedselrijke, troebele en/of diepere wateren, waarin de snoekbaars zijn optimale leefomgeving vindt. Grote rivieren, scheepvaartkanalen, troebele meren en plassen en zand- en grindwinputten zijn geschikte snoekbaarswateren. Snoekbaarsvissers stellen weinig specifieke eisen aan het viswater en het visstandbeheer. Voor de visserij uit bootjes kan het aanleggen van trailerhellingen en aanlegplaatsen wenselijk zijn. Het stimuleren van de snoekbaarsstand door het uitzetten van pootsnoekbaarsjes lijkt over het algemeen weinig zinvol.

Aangezien snoekbaars een geliefde consumptievis is, die een flinke marktprijs oplevert, is het belangrijk om in productieve snoekbaarswateren illegale visserij en stroperij tegen te gaan ter behoud van een goede snoekbaarsstand. Ook is het van belang om meeneemlimieten voor sportvissers in de vergunningsvoorwaarden op te nemen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.