De Vliegviscommissie

Er zijn in Nederland bij veel verenigingen creatieve Vliegviscommissies actief, die de leden leuke activiteiten bieden. En als liefhebbers bieden deze activiteiten de leden van de Vliegviscommissie zèlf natuurlijk ook een paar leuke en interessante avonden en dagen!

Hieronder staan diverse inspirerende activiteiten, georganiseerd door enkele enthousiaste en actieve vliegvisliefhebbers.

De 's-Gravenhaagse Vliegvisser

De 's-Gravenhaagse Vliegvisser maakt als Commissie Vliegvissen deel uit van de 's-Gravenhaagse Hengelsport Vereniging / Groene Hart. Leden van de GHV / Groene Hart kunnen tegen een extra contributie eveneens lid worden van de 's-Gravenhaagse Vliegvisser.

Als commissie van GHV / Groene Hart wil de 's-Gravenhaagse Vliegvisser het vliegvissen promoten en de leden kennis en gezelligheid brengen. De 's-Gravenhaagse Vliegvisser biedt haar leden een groot aantal activiteiten op het gebied van het vliegvissen. Zo worden in het verenigingsclubhuis ‘De Topstek’ op elke dinsdagavond evenementen georganiseerd, zoals het gezamenlijk binden van vliegen, streamers en andere imitaties, er worden lezingen verzorgd en natuurlijk ontbreken ook de gezellige praatavonden niet. Daarnaast worden ook activiteiten aan de waterkant georganiseerd. Actuele informatie over de activiteiten van de 's-Gravenhaagse Vliegvisser is online te vinden in de overvolle activiteitenagenda.

Ook heeft de vereniging een ruime sortering aan boeken, tijdschriften, cd's en DVD’s over vissen en vliegvissen die gratis te lenen zijn. De 's Gravenhaagse Vliegvisser organiseert 1 keer per jaar een bindcursus en een werpcursus. 

Vliegvisgroep The Leader

The Leader is de vliegvisgroep binnen de Algemene Utrechtse Hengelaars Vereniging (AUHV).

The Leader is opgericht in april 1993 en telt zo'n150 leden. The Leader biedt aan gelijkgestemde leden de mogelijkheid om elkaar te spreken en ervaringen uit te wisselen binnen een afdeling waar geïnteresseerden in het vissen met, of binden van kunstvliegen elkaar treffen. Hiertoe worden diverse activiteiten georganiseerd, als bindavonden, lezingen van bekende en minder bekende vliegvissers, visexcursies en werpinstructie. Bovendien ontvangen leden van The Leader het gelijknamige clubblad eens per twee maanden thuis.

Lidmaatschap van The Leader staat alleen open voor leden van de AUHV. Zij betalen daarvoor een kleine jaarlijkse bijdrage.

Meer actieve vliegviscommissies

Meer actieve vliegviscommissies of -afdelingen vind je bij:

En niet te vergeten:

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.