Koningin Beatrix bekroont Sportvisserij Nederland

Dat de leden van ons koningshuis de hengelsport een warm hart toedragen, was al langer bekend. Zo gingen kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima tijdens hun huwelijksreis naar Argentinië vliegvissen in Patagonië.

Sinds begin april 2008 is vissen ook officieel een Koninklijke sport. Op zaterdag 5 april 2008 heeft Hare majesteit Koningin Beatrix aan Sportvisserij Nederland het predikaat Koninklijk toegekend.

Kroon op het werk

“Het is prachtig dat de waardering van de Oranjes voor de hengelsport en Sportvisserij Nederland op deze manier koninklijk tot uitdrukking wordt gebracht. Echt de mooist denkbare kroon op ons werk”, zegt een opgetogen voorzitter Nol Sweep van Sportvisserij Nederland. Met de nieuwe titel schaart Sportvisserij Nederland zich onder een select gezelschap van ongeveer 550 verenigingen, instellingen en bedrijven die zich Koninklijk mogen noemen – zoals de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond, Koninklijke Ahold N.V. en Koninklijke ANWB. In de regel onderscheidt de Koningin niet meer dan één organisatie per branche.

Meer dan 100 jaar georganiseerde hengelsport

Om in aanmerking te komen voor het predikaat Koninklijk moet een organisatie een belangrijke plaats innemen in haar werkveld, een actieve rol spelen in de maatschappij, van landelijke betekenis zijn en ten minste 100 jaar bestaan. Daarbij dient zij ook van onbesproken gedrag en financieel solide te zijn. “Sportvisserij Nederland is slechts twee jaar oud, maar wel de opvolger van ruim honderd jaar landelijk georganiseerde hengelsport”, stelt directeur Joop Bongers. “We zien deze titel als een geweldige stimulans om de komende honderd jaar nóg beter voor de belangen van de sportvisser en een gezonde visstand op te komen.”

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.