BIJZONDERE VANGSTEN 2014

Ook een bijzondere vangst gedaan? Meldt hem dan op www.mijnvismaat.nlof via de app en maak kans op mooie prijzen.

 

2 maart 2014

Rene Anchelon ving deze prachtige harder niet in de zee, maar ruim 20 km daar vandaan. Dunlipharder staat bekend om zijn verre landinwaartse tochten. Rene wist zelf al meteen dat het om een dunlipharder ging. Dat is heel knap! Dunlipharders hebben geen papillen op de bovenlip en zijn veel zeldzamer dan de diklipharder.
Hans Laurens ving tijdens het feederen op de Waal deze grote blauwneus van maar liefst 45 cm. Zo groot zien we ze zelden. Het zijn sterke vissen die de laatste jaren steeds meer in onze rivieren voorkomen.

7 juli 2014
Frank Wilms ving deze oranje kroeskarper. Hier bij Sportvisserij Nederland hebben we nog nooit eerder een oranje kroeskarper gezien. Bij zeelten zien we wel af en toe geleurde varianten. Een zeer bijzondere vangst dus.

 

13 juli 2014
Af en toe zien we enorme steuren verschijnen op www.mijnvismaat.nl. Vaak gaat het om siberische steuren of Russische steuren (diamant steuren), maar soms worden er ook enorme beluga steuren gevangen. Beluga steur wordt vooral in de Kaspische en de Zwarte zee aangetroffen en staat bekend om de dure kaviaar. Beluga steur wordt voor de kaviaar gekweekt. Mannetjes produceren geen kaviaar en worden wel eens verkocht aan visvijvers in o.a Nederland en Duitsland. Evelyn Polman ving deze prachtige beluga steur van 174 cm aan een boilie.

 

31 augustus 2014

Sjoerd de Bakker ving deze prachtige goudbrasem (Sparus aurata) toen hij vanaf de pier in IJmuiden viste. Het is een vis die regelmatig in wat warmere streken gevangen wordt, maar we zien ze tegenwoordig steeds vaker in Nederland.

 

16 oktober

Vismaat Cees Reijntjes ving deze prachtige goudharder van 60 cm aan het strand van Oost Kapelle.

24 oktober

Marco van der Willik ving dit mooi beschubte kleine spiegelkarpertje en deelde hem op www.mijnvismaat.nl Zo klein en mooi zien we ze niet vaak!

26 oktober

Vismaat Martin Koopal ving deze bizar grote blankvoorn van 44 cm. Deze extreem hoog gebouwde vis zit tegen de maximale maat aan. Een prachtige vangst!

8 november

Op www.mijnvismaat.nl zagen we een wel hele bijzondere vangst langs komen. Juriaan Moonen vangt zoveel mogelijk verschillende soorten. En dat lukt deze soortenjager heel goed. Tijdens het roofvissen in Zwolle pakte een zeer zeldzame kwabaal ineens zijn shad. Een prachtige vangst!

13 november

Kennelijk zijn de kwabalen actie. Kort na de vangst van Jurriaan zagen wij op www.mijnvismaat.nl een flinke kwabaal van Justin Blom. Hij ving deze mooi getekende kwabaal in de Vecht.  

18 november

Voor de grondel actie van www.mijnvismaat.nl was Sportvisserij Nederland opzoek naar grondelvangsten uit Friesland. Er word aan een vissenatlas Friesland gewerkt, en sportvissers mochten mee helpen vissen te vangen en registreren. Jason Pape ving de meeste Friese grondels en wint hiermee een visatlas Friesland!

23 november

Tom Brands ving deze prachtige beekforel. Gewoon in ons eigen landje! Kijk eens wat een bek. Daar zou een snoek nog jaloers van worden.

Klik op de foto en ga naar de vangst op www.mijnvismaat.nl

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.