Workshopreeks 'Leer vissen!'

Vissen is leuk, spannend, ontspannend en zeker niet moeilijk. Je moet echter wel over enkele basisvaardigheden beschikken om aan de slag te gaan met je eerste hengelspulletjes: Iedereen kan vissen, maar je moet het wel eerst leren. Sportvisserij Nederland heeft de workshopreeks ‘Iedereen kan leren vissen‘ ontwikkeld voor sportvissers van 10 tot 80 jaar. 

Alle basistechnieken in vijf workshops

Aan de hand van deze workshops kunnen begeleiders van hengelsportverenigingen geïnteresseerde deelnemers de basis van het sportvissen leren. Deze aanpak is ook geschikt voor andere (sport)aanbieders zoals Buurtsportcoaches of activiteitenbegeleiders van speciale doelgroepen. Zij kunnen in samenwerking met de lokale vereniging (bijvoorbeeld voor het verlenen van een groeps- of dagvergunning, ondersteuning met materialen en vrijwilligers)

Afhankelijk van hun basiskennis kunnen geïnteresseerde deelnemers leren vissen middels de één van de volgende vijf workshops, die natuurlijk ook als reeks kunnen worden gegeven.


Wetten, regels, documenten en gedragscodes

Het beheersen van de basis van één of meer vistechnieken en voldoende vaardigheden bij het behandelen van een gevangen vis zijn absoluut noodzakelijk wanneer je in Nederland wilt beginnen met vissen. Verder heb je ook enige kennis nodig van de wetten en regels met betrekking tot het vissen met de hengel. Zo zijn er minimummaten, gesloten tijden en verschillende soorten visdocumenten, die naast de VISpas bijvoorbeeld de mogelijkheid bieden om 's nachts of mer drie hengels te vissen. 

In de gratis brochure 'Fishing in Holland' (PDF) vind je alle informatie die je nodig hebt. Je kunt deze gratis brochure hier bestellen.

Op de website 'Fishing in Holland' is nog veel meer informatie te vinden over nóg meer vistechnieken, stekken en wat je maar wilt weten over sportvissen in Nederland.
Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.