Recreatieve visserij met een vaartuig

Het is toegestaan om de recreatieve visserij met een niet-vissersvaartuig uit te oefenen in de visserijzone, het zeegebied en de Westerschelde, maar niet in de Waddenzee onder de volgende voorwaarden:

  • Als de boomkorvisserij wordt uitgeoefend mag het vaartuig niet langer zijn dan 8 meter. Er mag maar één boomkor van maximaal 150 cm. breed worden gebruikt.
  • Er mag slechts met borden worden gevist met een vaartuig tot 10 meter. De visborden mogen maximaal 70 cm. hoog zijn en de bovenpees, inclusief stroppen en kabels mag niet langer zijn dan 225 cm, gemeten vanaf de achterzijde van het ene tot de achterzijde van het andere bord.
  • Gequoteerde vissoorten zoals tong, schol, kabeljauw, wijting etc. moeten na de vangst direct worden teruggezet. Een uitzondering geldt voor schar en bot.
  • Voor de vangst van garnalen moet er en handzeef aan boord zijn en moet de vangst direct aan boord worden gezeefd.
  • Er moet worden voldaan aan de technische maatregelen, zoals omschreven in Verordening (EU) nr. 850/98 met betrekking tot maaswijdten, twijndikte garen, minimummaten etc.
  • De gevangen vis is voor eigen gebruik en mag niet worden verkocht of op enige andere manier worden verhandeld.

Bron: informatiebulletin december 2014 Ministerie van Economische zaken

 

 

 

 

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.