In 2022 wordt wederom de Youth Challenge gevist. Verschillende federaties organiseren verspreid over het land wedstrijden speciaal voor de jeugd. Wil jij meer wedstrijden vissen en jezelf verbeteren of kennismaken met de wedstrijdvisserij? Dan zijn deze wedstrijden zeker iets voor jou! 

Met een geldige (Jeugd)VISpas mag je deelnemen aan de Youth Challenge wedstrijden, je hoeft dus niet per se lid te zijn van de organiserende federatie. Het reglement is zo eenvoudig mogelijk; het draait ten slotte om het vissen. Er wordt gevist met de vaste stok en matchhengel. Doe wedstrijdervaring op en doe mee!

Ook in 2022 in competitievorm!

Voor iedere wedstrijd waaraan je deelneemt, ontvang je punten voor het eindklassement. Je hoeft niet aan alle wedstrijden mee te doen om hoog te eindigen, het helpt natuurlijk wel. Per categorie ontvangt de top 10 van het eindklassement een mooie prijs!

Je kunt je aanmelden voor één van deze categorieën: U15, U20 en U25.

•U15: maximaal 13 jaar op 31 december van 2021;
•U20: maximaal 18 jaar op 31 december van 2021;
•U20 maximaal 23 jaar op 31 december 2021.
Wanneer je 14 bent geworden na 31 december 2021 mag je meedoen bij de U15. Ben je 14 geworden op of vóór 31 december 2021, dan kun je meedoen bij de U20. Voor de U20 en U25 geldt dezelfde regel.

Planning 2022

De volgende wedstrijden staan gepland:

- 6 juni, Prinses Margrietkanaal. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.
- 10 september, Kanaal door Voorne. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.
- 17 september, Noord-Hollandskanaal. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

Wil je meer weten of meteen meedoen? Kijk regelmatig hier. Zodra er meer info is, wordt dat aangevuld. 

LET OP: programma onder voorbehoud.
Onderstaande programma’s en het maximum aantal deelnemers blijft natuurlijk afhankelijk van de ontwikkelingen rond Corona. Check daarom regelmatig deze pagina voor de laatste updates. Alle wedstrijden worden gevist volgens het Coronaprotocol Verantwoord sporten van het NOC-NSF en de protocollen voor verantwoord vissen van Sportvisserij Nederland.


Hieronder vind je verslagen van de Youth Challenge wedstrijden van 2018:


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide