Recreatievisser

Het grootste deel van de Nederlandse sportvissers kan worden gerekend tot het sportvisserstype recreatievisser. Dit type omvat sportvissers die met de vaste hengel of een werphengel (feederhengel, winkle picker) vooral op brasem of blankvoorn vissen. De recreatievisser waardeert over het algemeen ook de "bijvangst" van andere vissoorten.

Natuurbeleving, het avontuurlijk ontspannen aan de waterkant, vormt voor deze groep vaak een belangrijker motief dan het gericht willen vissen op een bepaalde vissoort of het beoefenen van een bepaalde vistechniek.

Voor de recreatievisser dient het viswater in de regel goed bereikbaar en toegankelijk te zijn, maar hij (en zij) stelt in de regel geen specifieke eisen aan het visstandbeheer. Het visstandbeheer dient bij voorkeur te zijn gericht op een gevarieerde, bij de ecologische ontwikkelingsmogelijkheden van het viswater passende visstand.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.