De Viscoach

Door vissende kinderen goed te begeleiden, neem je als hengelsportvereniging je maatschappelijke verantwoordelijkheid en de zorg voor de vis, het water en de natuur serieus. En het kan al heel eenvoudig, wanneer er bijvoorbeeld in de maanden mei en juni op een vaste tijd en op een vaste plek aan het water mensen van de vereniging ("Viscoaches") aanwezig zijn om beginnende sportvissers te helpen.

Een team van deskundige, maar vooral vriendelijke "Viscoaches" (met z'n tweeën of meer is veel makkelijker en gezelliger dan viscoach zijn in je eentje) biedt kinderen begeleiding bij het leren vissen op de plaats en tijd die ze zelf goed uitkomt. Bijvoorbeeld elke dinsdagavond tussen zes en acht in de visvijver in de wijk of in het dorp. Viscoaches hebben altijd de tijd om vissende kinderen te helpen om betere vissers te worden. Opgeleide viscoaches leren zelfs een heel programma aan te bieden aan beginnende sportvissers!

Wil je meer weten over de Viscoach? Bel of mail je federatie en zij helpen je verder. Of ga naar de Cursus Viscoach!

Materiaal voor jeugdwerk

Sportvisserij Nederland stelt diverse materialen ter beschikking voor het jeugdwerk binnen de sportvisserij. Voor opgeleide vrijwilligers van aangesloten hengelsportverenigingen kan dit vaak tegen een gereduceerd tarief of zelfs gratis. In dit infoblad lees je meer over de beschikbare materialen en de tarieven voor viscoaches en vismeesters.

Infoblad 10.8. Materialen voor jeugdwerk (PDF)


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.