De Wedstrijdcommissie

Gewoon meedoen of topvisser worden

Iedereen kan wedstrijdvissen, jong en oud, man en vrouw. Wedstrijden worden gevist in het weekend, maar ook ’s avonds na het eten en op doordeweekse dagen. Individueel, als koppel of zelfs met een team. Sommige sportvissers willen gewoon gezellig een wedstrijdje vissen met andere leden van de visclub. Anderen willen misschien uiteindelijk wel deelnemen aan de Nationale Topcompetitie voor de allerbeste wedstrijdvissers van het land.

Bijna alle hengelsportverenigingen bieden hun leden de mogelijkheid om deel te nemen aan viswedstrijden. Naast wedstrijden voor individuele senioren worden ook jeugdviswedstrijden, koppelwedstrijden, ouder-kindwedstrijden en nog veel meer variaties op het wedstrijdthema georganiseerd.

Maar ook top-wedstrijdvissers in de dop moeten allereerst lid zijn van een hengelsportvereniging. Daar doe je mee aan clubwedstrijden, misschien wel een zomer en/of wintercompetitie en gaandeweg leer je er het wedstrijdvissen. Meer over deze tak van wedstrijdvissen vind je binnen de HSVservice onder wedstrijden.

 Verschillende soorten wedstrijden

Er worden in Nederland veel verschillende soorten wedstrijden georganiseerd. Naast officiële (kwalificatie)wedstrijden worden ook meer ludieke wedstrijden georganiseerd, bijvoorbeeld in het kader van een jeugddag of een open dag, bijvoorbeeld als activiteit op de Nationale Hengeldag. Koppelwedstrijden, ouder-kindwedstrijden, karper-, snoek of snoekbaarswedstrijden, nachtviswedstrijden, 5-soortenwedstrijden, er zijn enorm veel varianten mogelijk.

 Meer actieve wedstrijdcommissies

Wil je zelf ook een Wedstrijdcommissie oprichten of ben je op zoek naar frisse ideeën voor je bestaande Wedstrijdcommissie, kijk dan vooral ook eens bij de Wedstrijdcommissies of -afdelingen van:


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.