MijnVISmaat foto van de maand

Wanneer je een mooie foto van je vangst uploadt op MijnVISmaat maak je altijd kans om in aanmerking te komen voor foto van de maand en daarmee in Hét Visblad te komen. Deze maand is dit de foto van de maand.


Februari 2020

Luca (6 jaar) was al op driejarige leeftijd idolaat van de natuur en vissen én in de weer met een eigen werphengeltje. Inmiddels zijn we drie jaar en drie hengels verder. Samen met zijn papa Oscar, mama Inge en broertje Elia gaat hij in het weekend zo vaak mogelijk naar de waterkant.

De keuze tussen naar PSV-Heerenveen in het stadion of vissen was die zondagochtend eind november snel gemaakt. “Vissen natuurlijk”, zegt Luca stellig. Zoals ieder weekend stond het hele gezin fanatiek te werpen. Genieten van het water, de vogels, de scheepvaart en niet te vergeten de prachtige vissen die hier rondzwemmen. “En op koude dagen een lekker broodje knakworst van een klein kampvuurtje”, voegt Luca toe.

De Waal is een mooie, maar door het kolkende en flink stromende water ook uitdagende rivier om aan te vissen. “Al vrij snel had mijn broertje Elia (4 jaar) een mooie baars te pakken. Ook mijn papa Oscar ving twee flinke snoekbaarzen.” Moeder Inge deed ook een duit in het zakje met een mooie snoek van 74 centimeter. “Natuurlijk ben ik trots op die vangsten, maar zelf wilde ik toch ook wel heel erg graag een vis vangen. Bij voorkeur een snoekbaars.”

Daarom koos Luca een – volgens hem – betere plek uit bij een volgende krib. Ook de dropshot-techniek (een tip van zijn vader) werd verruild voor het jiggend vissen. “Het begon al te schemeren, dus het werd spannend of het me nog zou lukken iets te vangen”, zegt Luca. Al na twee worpen kwam de verlossende aanbeet, en dolenthousiast riep hij de anderen bijeen om te komen kijken. “Yes, yes! Kom, Kom, ik heb een enorme snoekbaars aan de lijn.” Na een flinke inspanning en spannende dril kreeg Luca de snoekbaars op de kant. Wat een baas!Wil jij ook kans maken om in Hét Visblad te komen met je mooiste vangst? Download dan snel de MijnVISmaat app in de App store of Play store en plaats je vangsten.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide