MijnVISmaat foto van de maand

Wanneer je een mooie foto van je vangst uploadt op MijnVISmaat maak je altijd kans om in aanmerking te komen voor foto van de maand en daarmee in Hét Visblad te komen. Deze maand is dit de foto van de maand.


Juni 2020

Het was die zondag wel wat vroeg dag, maar om 05.00 uur opstaan betaalde zich op 22 maart dubbel en dwars uit voor Lucas Oomens (14) uit Roermond. Samen met zijn stiefvader ging hij een paar uurtjes hengelen om in een periode van veel thuis blijven vanwege het coronavirus even een frisse neus te halen. En passant pakte hij een bijzonder fraaie vangst mee.

Het viswater in Midden Limburg waar ze die zondag heen gingen, was Lucas en zijn stiefvader Bart niet onbekend. “We hebben hier al regelmatig gevist, want we weten dat er grote vissen zwemmen. Tot dan toe was het ons echter niet gelukt om hier een karper te vangen”, zegt Lucas. Ook die dag zou het gezien de omstandigheden best wel een lastig kunnen worden. “Het had ’s nachts gevroren en toen we om 05:30 uur aan het water waren was de gevoelstemperatuur nog steeds min heel veel.”

Rond de klok van zes uur waren de vier hengels van aas voorzien – twee met een snowman, twee met een single hookbait. “Na een aantal uren bibberen langs de waterkant – met een warme kop thee, onder een dekentje – hadden we ons iets verder van de stek gepositioneerd om optimaal van het opkomende zonnetje te kunnen genieten en wat verder op te warmen. Dat kon gemakkelijk, want op een paar korte piepjes na, hadden we nog geen teken van leven gehad.”Lucas gilde het uit van vreugde. “Ik had nog nooit een graskarper gevangen, laat staan van dit formaat!” Eenmaal onthaakt bleek deze kanjer 101 centimeter lang en elf kilo zwaar te zijn. “Mijn eerste meterkarper was daarmee een feit. Deze dag kon niet meer stuk: mijn persoonlijk record verbroken en onze eerste karper van dit water te pakken. We blijven hier dus vol vertrouwen vissen en zijn benieuwd of dit water voor ons nog meer verrassingen in petto heeft.”


Wil jij ook kans maken om in Hét Visblad te komen met je mooiste vangst? Download dan snel de MijnVISmaat app in de App store of Play store en plaats je vangsten.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide