MijnVISmaat foto van de maand

Wanneer je een mooie foto van je vangst uploadt op MijnVISmaat maak je altijd kans om in aanmerking te komen voor foto van de maand en daarmee in Hét Visblad te komen. Deze maand is dit de foto van de maand.


Juli 2020

Dylan Aanhane (12) ving onlangs zijn eerste karper. Dat is op zich al een mooie vangst, maar dat hij deze vis aan de hengel ving waar zijn opa vroeger mee viste maakt het een extra speciale gebeurtenis.

“Nadat mijn vader – een fervent karpervisser – ruim anderhalf jaar geleden overleed,
heb ik zelf geen hengel meer aan geraakt”, zegt Marco Aanhane. “De tijd was er nog niet rijp voor, denk ik.” Dat veranderde toen zijn oudste zoon Dylan hem vroeg of pa wilde uitleggen wat karpervissen eigenlijk is en hoe opa dat nou vroeger deed.

De wijze van vissen die Marco van zijn vader leerde was vrij gemakkelijk, dus het doorgeven van de kennis kostte niet veel tijd en moeite. “Daarbij heb ik ook het hengelsportmateriaal van mijn vader gepakt, zodat Dylan hier mee kon vissen. Dat leek me wel een mooi eerbetoon.” Vervolgens werd een ronde langs het water gemaakt zodat zoonlief leerde te letten op onder meer kringen, aasplakkaten en kantelende vissen.

Na een klein uur uitleg – doorspekt met verhalen over opa – werd de hengel in orde gemaakt en nam Dylan plaats aan de slootkant. Marco: “We visten een beetje tegen het riet op een plek waar karpers langstrekken om verder het slotenstelsel in te gaan. Een klein handje voer in een PVA-zakje en wat losse boilies erbij moesten het doen.” Een paar uur later stond de teller echter nog steeds op nul.

Daarop werd verkast naar een (voorgevoerde) stek bij een pluk leliebladeren. “Binnen een half uur was het raak en kon Dylan met een mooie schubkarper op de foto”, zegt Marco. “Oma glom helemaal dat de hengel van opa weer werd gebruikt. En mijn pa zou ook trots zijn geweest dat zijn hengel en stekjes weer gebruikt worden door zijn kleinzoon(s) – neef Hero is de vismaat van Dylan.” Dat er nog maar veel mooie karpers mogen worden gevangen aan de hengel van opa! 
Wil jij ook kans maken om in Hét Visblad te komen met je mooiste vangst? Download dan snel de MijnVISmaat app in de App store of Play store en plaats je vangsten.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide