MijnVISmaat foto van de maand

Wanneer je een mooie foto van je vangst uploadt op MijnVISmaat maak je altijd kans om in aanmerking te komen voor foto van de maand en daarmee in Hét Visblad te komen. Deze maand is dit de foto van de maand.


Maart 2020

Robian de Bruin (7 jaar) vist vaak samen met zijn zus Elin (9 jaar) met de vaste  stok op voorntjes. Maar toen hij via een wedstrijd op Facebook een mooi setje roofvisspullen won, moesten die natuurlijk worden uitgeprobeerd.

Vissen vind ik super leuk”, zegt Robian. “Dat doe ik veel samen met mijn zus Elin. Lekker voorntjes vangen met de vaste hengel.” Tijdens de ZomerVISkaravaan hebben ze precies geleerd hoe ze de vis moeten onthaken en daarom mogen ze van papa Sierk tegenwoordig al alleen naar de waterkant. Sinds kort heeft Robian ook het roofvissen ontdekt. “Regelmatig ga ik met mijn vader mee om een mooie roofvis te vangen. Dat is wel zo handig, want het zelf onthaken van een snoek is nog best lastig.”

Testsessie
Bij een wedstrijd op Facebook was Robian de gelukkige winnaar van een mooie roofvis-set: een nieuwe molen, gevlochten lijn en heel veel kunstaas. Dat moest natuurlijk worden uitgeprobeerd en getest. “Samen met papa en mijn zus gingen we naar een vijver bij Nijeveen. Daar zwemt veel, maar niet zulke hele grote snoek.” Bij het water aangekomen zagen ze al meteen roofvis achter de witvis aan zitten, dus dat beloofde wat! “Papa ving al snel een snoek en even later ving mijn zus haar allereerste snoek op een roze plug.”

Doorzetten
De teller bij Robian stond na twee uur vissen nog altijd op nul – stiekem begon hij al iets te balen. Snoeken is zoeken, dus bleef hij secuur de plekjes tussen de waterplanten afvissen. “Daar heb ik veel op geoefend, door op een grasveld van verschillende afstanden
in een emmer proberen te gooien.” Die training betaalde zich uit, want vlak voordat het tijd was om de spullen op te ruimen schoot er een snoek achter zijn plug aan. “De aanbeet was zo fel dat ik er een beetje van schrok. Maar met hulp van mijn zus – die het schepnet
pakte – lukte het om de vis op de kant en voor de camera te krijgen!”
Wil jij ook kans maken om in Hét Visblad te komen met je mooiste vangst? Download dan snel de MijnVISmaat app in de App store of Play store en plaats je vangsten.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide