MijnVISmaat foto van de maand

Wanneer je een mooie foto van je vangst uploadt op MijnVISmaat maak je altijd kans om in aanmerking te komen voor foto van de maand en daarmee in Hét Visblad te komen. Deze maand is dit de foto van de maand.


Januari 2020

Babet (Babs) Broekema kon deze vis helaas niet meten, maar gelukkig heeft haar vader wel een fraaie plaat kunnen schieten van deze prachtige snoek. Dit knap stukje teamwork is verkozen tot de foto van de maand.


’s Ochtends vroeg installeerden Babet en haar vader zich op een heel mooi stekje aan de Oostermoerse vaart, in de buurt van een haven. “De bedoeling was om wat voorns te vangen voor het snoeken, maar aangezien roofvissen mijn grote hobby is kon ik het niet laten om alvast een werphengel met een grote dobber eraan klaar te maken.” Aan de enkele dreg bevestigde zij een dode voorn, die daarna met een subtiel worpje richting een bootje ging. “Daar lag mijn aas perfect op de bodem.”


Adrenaline boost

Dochter en vader Broekema zaten gezellig aan de waterkant voorntjes te vangen, toen de dobber ineens in beweging kwam. “Snel pakte ik dus mijn werphengel vast. Op het moment dat de dobber de diepte in werd getrokken, sloeg ik aan.” Toen begon de adrenaline te stromen. “Dit voelde als een grote snoek! Het blijft zo ontzettend spannend: dat mooie geluid van de lijn die door de slip heen wordt getrokken, de kolken op het water en de kracht van een grote metersnoek.”


Gedeelde vreugde


Na een prachtig gevecht kon haar vader deze mooie dame scheppen en op de kant krijgen. “Mijn vader en ik knuffelen elkaar van blijdschap, wat een vangst!” Babet onthaakt de snoek en pakt hem in de kieuwgreep voor een foto. “Ik baalde dat we geen meetlint bij ons hadden, want deze vis was zeker over de meter.” Voorzichtig liet ze de snoek weer vrij. “Daar ging ze, terug de diepte in. Onze dag kon niet meer stuk! Wat mooi dat ik deze blijdschap en prachtige vangst kon delen met mijn vader, mijn vismaatje.”Wil jij ook kans maken om in Hét Visblad te komen met je mooiste vangst? Download dan snel de MijnVISmaat app in de App store of Play store en plaats je vangsten.Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.