MijnVISmaat foto van de maand

Wanneer je een mooie foto van je vangst uploadt op MijnVISmaat maak je altijd kans om in aanmerking te komen voor foto van de maand en daarmee in Hét Visblad te komen. Deze maand is dit de foto van de maand.


December 2019

Vissen is altijd spannend omdat je nooit zeker weet wat je gaat vangen. Misschien vang je wel niets of vang je een vis die je niet had verwacht. Quinten van Reijmersdal overkwam het laatste tijdens het vissen aan de Kromme Rijn.

Quinten vist vaak met zijn vader.Om de kansen zoveel  mogelijk te spreiden, vist zijn pa dan meestal op snoek en Quinten met de vaste stok op witvis. Hun motto daarbij luidt: ‘dan komt er bijna altijd wel vis boven water’. Zo ook half oktober, als vader en zoon hun spullen uitpakken aan de Kromme Rijn bij Bunnik – een fraai riviertje, dat overigens volledig in de VISpas staat.

Over actie hebben beide heren deze sessie niks te klagen. Al snel mist ‘ Van Reijmersdal senior’ twee keer op rij dezelfde snoek en ook Quinten krijgt volop beet. Hij vangt naast witvis zelfs een aantal kleine roofbleien aan de maïs op zijn haak! Niet dat hij daar nog vreemd van opkijkt: “In de Kromme Rijn kun je werkelijk van alles vangen, op allerlei verschillende aassoorten. Zo zijn er zelfs al barbelen gevangen op dit mooie riviertje. Vissoorten die van stroming houden en vissen die juist de voorkeur geven aan stilstaand water, zwemmen hier gewoon door elkaar heen.”

Als Quinten’s dobber opnieuw wegschiet, lift hij beheerst de hengel. Meteen ziet hij een grote, gouden blinkende vis flanken. Even denkt hij aan een ruisvoorn, maar die gedachte laat hij snel los: deze vis is wel erg groot. Wellicht toch een winde? Die zwemmen hier immers ook in groten getale. Maar dan – zodra de vis in het net ligt – zien vader en zoon dat het wel dégelijk om een ruisvoorn (oftewel: rietvoorn) gaat. Een kapitaal exemplaar, van over de 40 cm. Deze verdient het predikaat ‘baksteen’! Zulke ruisvoorns kunnen zomaar
dertien of veertien jaar oud zijn. Met trillende handen poseert Quinten voor de foto; dit is met afstand zijn mooiste vangst tot nu toe.Wil jij ook kans maken om in Hét Visblad te komen met je mooiste vangst? Download dan snel de MijnVISmaat app in de App store of Play store en plaats je vangsten.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide