Promotie

De huidige kracht van de sportvisserij is vooral te danken aan het feit dat veel mensen in Nederland sportvissen en daarvoor lid zijn van een hengelsportvereniging. Deze ‘macht van het getal’ is niet alleen landelijk maar ook op lokaal niveau erg belangrijk. Promotie met als doel het werven van nieuwe leden moet dan ook permanent op de agenda van elke vereniging staan. De online VISpas module leidt aantoonbaar tot een flinke toename van het aantal leden en is hierbij voor elke hengelsportvereniging een must!

Maatschappelijk draagvlak 

Het behouden en vergroten van maatschappelijk draagvlak voor de sportvisserij is tegenwoordig minstens zo belangrijk voor elke hengelsportvereniging als her werven van nieuwe leden. De mogelijkheid om gebruik te maken van openbaar water als sportviswater is namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom is het belangrijk om bij mensen die zelf niet vissen een positieve houding ten opzichte van de sportvisserij te realiseren en te behouden.

Infographic 'Sportvissen - nu en in de toekomst'(Download als PDF)

Hierna vind je directe links naar alle beschikbare infobladen (PDF), die ook in het Handboek Beter besturen zijn opgenomen. Alle infobladen worden sinds de publicatie van het Handboek in 2015 tenminste jaarlijks geüpdatet.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.