Meld je meerval


Via dit meervalmeldpunt verzamelen we meldingen van meervalvangsten door heel Nederland. Doel hierbij is het in kaart brengen van de verspreiding van de meerval in tijd en ruimte. Deze meldingen geven ons waardevolle informatie over de soort en helpen ons en partners van ons bij het opstellen van beleid.

Klik hier om een meerval te melden (lees hieronder eerst verder)

Heb jij één of meerdere meervallen gevangen in Nederland? Help ons dan door deze hier te melden! Waar dient je melding aan te voldoen?

  • Het is een Europese meerval (Silurus glanis), gevangen in Nederland;
  • De vis is gevangen op openbaar water, dus niet op een commerciële visvijver;
  • Het formaat maakt niet uit, ook kleine meerval is waardevol.

-> Klik hier om een meerval te melden

Het meervalmeldpunt is onder andere gebruikt voor een onderzoek naar meerval in de Westeinderplassen en de rest van de Rijnlandse boezem. De resultaten van dit meervalonderzoek kan je hier vinden.

Dat de Europese meerval (Silurus glanis) in Nederland nog steeds in opkomst is, is wel bekend onder de meeste sportvissers. Meerval wordt met succes gericht bevist en de vis wordt regelmatig als bijvangst gevangen onder roofvissers en karpervissers. De een ziet ze als een aanwinst voor de hengelsport en de ander is vooral bezorgd over de invloed van deze vis op de visstand. Om deze reden wordt een inventarisatie gedaan naar de verspreiding van meerval in Nederland.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.