Meld je Rijnland-meervalVia dit meervalmeldpunt hopen we door heel Nederland meervalmeldingen te verzamelen, om de verspreiding van de soort in kaart te brengen. Op dit moment (2022) loopt een groot onderzoek binnen het gebied van het hoogheemraadschap van Rijnland (in samenwerking met Sportvisserij Nederland) naar de verspreiding van de soort, waaraan .ook jij als sportvisser een hele belangrijke bijdrage kan leveren.

Meer over dit meervalonderzoek in Rijnland lees je hier.

Klik hier om een meerval te melden (lees hieronder eerst verder)


Meld meervallen in Rijnland!

Heb jij tussen 2018 en nu één of meerdere meervallen gevangen in het gebied van Rijnland – maar buiten de Westeinderplassen – meld dan je meerval aan met foto, vangstlocatie, datum en lengte. Je helpt ons op deze manier enorm met het onderzoek naar de verspreiding van meerval. De eerste 200 sportvissers ontvangen gratis een MijnVISmaat XL meetlint. Na het melden neemt Sportvisserij Nederland via e-mail contact met je op om het meetlint naar je toe te sturen.
Heb jij één of meerdere meervallen gevangen in het gebied van bovenstaand kaartje? Help ons dan door deze hier te melden! Waar dient je melding aan te voldoen?

•Het is een Europese meerval, gevangen in Rijnland;
•De vis is gevangen op openbaar water, dus niet op een commerciële visvijver;
•De vis is gevangen na 1 januari 2018 en nu;
•Het formaat maakt niet uit, ook kleine meerval is waardevol.

Klik hier om een meerval te melden

Dat de Europese meerval (Siluris glanis) in Nederland nog steeds in opkomst is, is wel bekend onder de meeste sportvissers. Meerval wordt met succes gericht bevist en de vis wordt regelmatig als bijvangst gevangen onder roofvissers en karpervissers. De een ziet ze als een aanwinst voor de hengelsport en de ander is vooral bezorgd over de invloed van deze vis op de visstand. Om deze reden wordt een inventarisatie gedaan naar de verspreiding van meerval in Nederland.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide