Vissenschool: visles op de basisschool

Steeds meer hengelsportverenigingen zijn actief met het Vissenschoolproject. Zij bezoeken de basisscholen in hun omgeving en verzorgen er een visles en een visexcursie. Zo maken bijna alle kinderen op de basisschool kennis met de sportvisserij als hobby en de hengelsportvereniging als leuke club om lid van te zijn.

Lijkt het je leuk om visles te geven op basisscholen? Volg dan bij Sportvisserij Nederland de Cursus Vismeester. Opgeleide vismeesters kunnen actief scholen in de eigen omgeving benaderen om in het kader van het Vissenschool project vislessen te verzorgen, gevolgd door een visexcursie aan de waterkant. Niet alleen heel nuttig maar ook nog eens erg leuk om te doen!

Het programma van een visles bestaat uit twee delen: ruim een uur biologie - de visles - en twee uur visexcursie. De vislessen en het lespakket zijn gericht op de groepen 7 en 8 van de basisschool.

Bekijk hieronder een voorbeeld van een visles op een basisschool in Genemuiden.


Gratis materiaal

Gecertificeerde Vismeesters ontvangen een complete set hengelmaterialen, bestaande uit zes foedralen met in totaal 36 vaste hengels, 6 schepnetten en 6 paraplu's, onthaakmatten, viskoffer met reservemateriaal, viskoffer met onthaakvissen, emmers, opvouwbare voeremmers, madenbakjes en Viscoach hesjes voor de ondersteunende vrijwilligers.

Voorafgaand aan een visles krijgt de vismeester één of twee dozen met lesmateriaal toegestuurd. Aanmelden van een visles en materiaal bestellen doe je hier!

Downloads

Folder (PDF) Visles op de basisschool

Infoblad  (PDF) Materialen voor jeugdwerk

Persbericht visles lang (PDF)

Persbericht visles kort (PDF)

Vismeesters hebben zowel de Cursus Viscoach als de Cursus Vismeester gevolgd bij Sportvisserij Nederland. Wanneer je de Cursus Viscoach hebt gevolgd, ontvang je naast het cursusmateriaal ook spelmateriaal en enkele miniposters om met een groep kinderen vissen te leren herkennen. Bij de Cursus vismeester ontvangen de cursisisten een set posters speciaal voor het verzorgen van een visles op de basisschool.

Download lesmateriaal

Presentatie Visles Basisonderwijs (PPTX)

Aantekeningen bij Presentatie Visles Basisonderwijs (PDF)

Docentenhandleiding (PDF) Vissenschool lespakket

Onderzoeksrapport (PDF) Vissenschool lespakket

Instructieformulier visles-vrijwilligers (PDF)


Meer informatie

Meer informatie over het Vissenschoolproject vind je bij de Cursus Vismeester en door hier te klikken (pagina opent in een nieuw scherm!). Neem voor meer informatie over het Vissenschoolproject ook contact op met je federatie!


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.