Vissenschool: visles op de basisschool

Steeds meer hengelsportverenigingen zijn actief met het Vissenschoolproject. Zij bezoeken de basisscholen in hun omgeving en verzorgen er een visles en een visexcursie. Zo maken bijna alle kinderen op de basisschool kennis met de sportvisserij als hobby en de hengelsportvereniging als leuke club om lid van te zijn.

Lijkt het je leuk om visles te geven op basisscholen? Volg dan bij Sportvisserij Nederland de Cursus Vismeester. Opgeleide vismeesters kunnen actief scholen in de eigen omgeving benaderen om in het kader van het Vissenschool project vislessen te verzorgen, gevolgd door een visexcursie aan de waterkant. Niet alleen heel nuttig maar ook nog eens erg leuk om te doen!

Het programma van een visles bestaat uit twee delen: ruim een uur biologie - de visles - en twee uur visexcursie. De vislessen en het lespakket zijn gericht op de groepen 7 en 8 van de basisschool.

Bekijk hieronder een voorbeeld van een visles op Basisschool Johannes Bogermanschool in Genemuiden.Gratis materiaal

Vismeesters die jaarlijks tenminste vijf vislessen verzorgen kunnen via hun federatie gratis 6 complete hengelsets met in totaal 36 vaste hengels en 6 gevulde viskoffers in bruikleen krijgen. Hiermee kun je zelfs met de grootste klassen uit het basisonderwijs een middag vissen.

Daarnaast kun je als vismeester per visles voor alle leerlingen gratis een Stekkie boekje (Vissen met de vaste hengel) en een Vissenschool Lespakket krijgen. De enige voorwaarde die hieraan wordt gesteld is dat je vooraf de les aanmeldt bij je federatie en de school na de visles via een korte enquête aangeeft hoe de visles is verlopen en bevallen. Bestel het materiaal voor je visles hier!

Downloads

Folder (PDF) Visles op de basisschool

Infoblad  (PDF) Materialen voor jeugdwerk

Persbericht visles lang (PDF)

Persbericht visles kort (PDF)

Vismeesters hebben zowel de Cursus Viscoach als de Cursus Vismeester gevolgd bij Sportvisserij Nederland. Wanneer je de Cursus Viscoach hebt gevolgd, ontvang je naast het cursusmateriaal ook spelmateriaal en enkele miniposters om met een groep kinderen vissen te leren herkennen. Bij de Cursus vismeester ontvangen de cursisisten een set posters speciaal voor het verzorgen van een visles op de basisschool.

Download lesmateriaal

Presentatie Visles Basisonderwijs (PPTX)

Aantekeningen bij Presentatie Visles Basisonderwijs (PDF)

Presentatie Visles Basisonderwijs met filmpjes (PPTX)

Docentenhandleiding (PDF) Vissenschool lespakket

Onderzoeksrapport (PDF) Vissenschool lespakket

Instructieformulier visles-vrijwilligers (PDF)


Meer informatie

Meer informatie over het Vissenschoolproject vind je bij de Cursus Vismeester en door hier te klikken (pagina opent in een nieuw scherm!). Neem voor meer informatie over het Vissenschoolproject ook contact op met je federatie!


 

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide