Loodalternatieven voor de witvisserij

In de witvisserij wordt met name veel lood verspeeld in de vorm van verzwaarde voerkorven. Er zijn een aantal loodvrije voerkorven op de markt, meestal verzwaard met ijzer. Naast het gebruik van voerkorven wordt veel gebruik gemaakt van loodhagels door dobbervissers. Deze bestaan ook van zink of tin, maar dit zijn eveneens schadelijke stoffen voor het milieu. Een echt goed alternatief voor loodhagels is er dan ook nog niet.

Falconi voerkorven. Zwart afgewerkte stalen voerkorven. Stevige vierkante korf, perfect geschikt voor gebruik in stromend water. Verkrijgbaar in gewichten van 10 t/m 60 gram.

Alloy Method Feeder van Matrix. Naar eigen zeggen van Matrix, zijn dit hun beste method feeders tot nu toe! Mooi afgewerkte method feeders gemaakt van een legering zonder lood. Verkrijgbaar in drie formaten en in gewichten van 15 t/m 45 gram.


Zfish voerkorf loodvrij. Stevige, zwart afgewerkte vierkante voerkorven. Ideaal voor het vissen op karper of witvis met de feederhengel. Verkrijgbaar in gewichten van 20 t/m 80 gram.


Method Feeder In Line Lead Free van eXtra Carp. Goed geschikte method feeder voor het vissen op karper. Loodvrij, verzwaring van ijzer. Verkrijgbaar in gewichten van 20 t/m 60 gram.

Top Feeder 3 in 1 van eXtra Carp. Halfronde plastic voerkorven, verzwaard met ijzer in plaats van lood. Zowel open als gesloten te gebruiken. Verkrijgbaar in gewichten van 20 t/m 40 gram.

Heavy Feeder 3 in 1 van eXtra Carp. Grote, zware plastic voerkorven, verzwaard met ijzer in plaats van lood. Zowel open als gesloten te gebruiken. Verkrijgbaar in gewichten van 60 t/m 120 gram.

Aero Feeder van eXtra Carp. Compacte, aerodynamische voerkorf voor ver en precies werpen. Blijft goed liggen op de bodem door de 'vinnen'. Verkrijgbaar in gewichten van 20 t/m 40 gram.

Robinson voerkorven. Mooi zwart afgewerkte stalen, vierkante voerkorven van het merk Robinson. Beschikbaar in een range gewichten van 30 tot 100 gram.Cormoran Metal Feeder. Mooi afgewerkte zwarte stalen voerkorven, zowel rond als vierkant verkrijgbaar.Eco Friendly Feeder Cage van Evezet. Een nieuw type voerkorf waarbij de verzwaring in het frame zelf verwerkt zit.Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide