Loodalternatieven voor de witvisserij

In de witvisserij wordt met name veel lood verspeeld in de vorm van verzwaarde voerkorven. Er zijn een aantal loodvrije voerkorven op de markt, meestal verzwaard met ijzer. Naast het gebruik van voerkorven wordt veel gebruik gemaakt van loodhagels door dobbervissers. Deze bestaan ook van zink of tin, maar dit zijn eveneens schadelijke stoffen voor het milieu. Een echt goed alternatief voor loodhagels is er dan ook nog niet.

Vierkante Falconi voerkorven. Zwart afgewerkte stalen voerkorven. Stevige vierkante korf, perfect geschikt voor gebruik in stromend water. Verkrijgbaar in gewichten van 10 t/m 60 gram.


Falconi Tunnel Feeders. Zwart afgewerkte stalen voerkorven. Stevige halfronde korf, perfect geschikt voor gebruik in stromend water. Verkrijgbaar in gewichten van 10 t/m 60 gram.


Ronde voerkorven van ImFloZwart afgewerkte stalen voerkorven. Stevige ronde korf, perfect geschikt voor gebruik in stilstaand en lichtstromend water. Verkrijgbaar in gewichten van 10 t/m 60 gram.Loodvrije verdelers van ImFlo. Eindelijk een goed loodvrij alternatief voor de zogenaamde split shots. Kleine ijzeren staafjes die door middel van een rubberen tube op de lijn gezet kunnen worden. 


Loodvrije voerkorven van Caperan. Stevige, stalen voerkorven. Beschikbaar in gewichten van 10 t/m 100 gram. Verkrijgbaar bij de Decathlon.Loodvrije vistuigen van ImFlo. Deze vistuigen zijn niet voorzien van zogenaamde split shots, maar kleine ijzeren staafjes die door middel van een rubberen tube op de lijn gefixeerd zitten. Verkrijgbaar in 14 verschillende varianten, met dobbers van 0,3 tot 1 gram drijfvermogen.


Loodvrije 'loodhagels' van ImFlo.

Kleine ijzeren staafjes die door middel van een rubberen tube op de lijn gefixeerd gezet kunnen worden, in handige verdeeldoosjes. De gewichtjes worden geleverd inclusief rubberen tubes.Zfish voerkorf loodvrij. Stevige, zwart afgewerkte vierkante voerkorven. Ideaal voor het vissen op karper of witvis met de feederhengel. Verkrijgbaar in gewichten van 20 t/m 80 gram.

Robinson voerkorven. Mooi zwart afgewerkte stalen, vierkante voerkorven van het merk Robinson. Beschikbaar in een range gewichten van 30 tot 100 gram.Eco Friendly Feeder Cage van Evezet.Een nieuw type voerkorf waarbij de verzwaring in het frame zelf verwerkt zit.


Method Feeder In Line Lead Free van eXtra Carp. Goed geschikte method feeder voor het vissen op karper. Loodvrij, verzwaring van ijzer. Verkrijgbaar in gewichten van 20 t/m 60 gram.

Top Feeder 3 in 1 van eXtra Carp. Halfronde plastic voerkorven, verzwaard met ijzer in plaats van lood. Zowel open als gesloten te gebruiken. Verkrijgbaar in gewichten van 20 t/m 40 gram.

Heavy Feeder 3 in 1 van eXtra Carp. Grote, zware plastic voerkorven, verzwaard met ijzer in plaats van lood. Zowel open als gesloten te gebruiken. Verkrijgbaar in gewichten van 60 t/m 120 gram.

Aero Feeder van eXtra Carp. Compacte, aerodynamische voerkorf voor ver en precies werpen. Blijft goed liggen op de bodem door de 'vinnen'. Verkrijgbaar in gewichten van 20 t/m 40 gram.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.