Opgave papieren lijst van viswateren

De sportvisserij gaat met haar tijd mee. Sportvisserij Nederland heeft zich er jarenlang hard voor gemaakt om de Lijsten van viswateren, behorende bij de VISpas, ook digitaal wettelijk toegestaan te krijgen. Dat was een wens van veel sportvissers, zodat ze het boekje thuis konden laten.

Sinds 2015 is de wet aangepast en voorziet de VISplanner in deze behoefte. Veel sportvissers laten tegenwoordig hun dikke boekje dan ook thuis. De VISplanner is geschikt voor alle smartphones via de website, mobiele site of app. Meer informatie en Veel Gestelde vragen over de VISplanner vind je hier.Dat is niet alleen een stuk beter voor het milieu, maar het levert de georganiseerde hengelsport ook nog eens een forse besparing op. Daarnaast is de digitale versie altijd up-to-date en is het met de Google Maps kaart veel eenvoudiger om aan te tonen dat je ergens mag vissen.

Niet meer op papier


De huidige Gezamenlijke Lijst van Nederlandse viswateren is geldig tot en met 2024. We streven ernaar om de volgende druk van deze lijst EN de bijbehorende aanvullingslijsten zo veel mogelijk digitaal te verspreiden. Standaard zullen we deze lijsten dan ook niet meer op papier verspreiden, tenzij u anders aangeeft. Bijvoorbeeld omdat u geen smartphone heeft of om andere redenen.

Wilt u uw keus doorgeven of wijzigen? Dat gaat als volgt:

  • Ga naar www.mijnsportvisserij.nl
  • Registreer je eenmalig of login 
  • Kies 'Viswaterlijst' in het menu (Koppel indien nodig nu eerst je VISpassen aan je account onder 'VISpassen) 
  • Zet het schuifje op 'Digitaal' of 'Papier' en klik op 'Wijzigingen opslaan'. 


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.