Vissen voor kids: Leer vissen

Het “Vissen voor kids” programma wordt door viscoaches van hengelsportverenigingen georganiseerd voor jeugd van 8 tot 12 jaar. Het enthousiasme voor het vissen en het ervarend leren staan hierin centraal. Het Vissen voor kids programma bestaat uit één (alleen kennismaken met het vissen) tot drie dagdelen (avonden of middagen). Elke sessie begint met een uurtje vissen, gevolgd door een half uurtje ervaringen uitwisselen en aanvullend wat meer uitleg over wat er geleerd is. Download hier het het cursusprogramma 'Leer vissen met de vaste hengel' en ga ermee aan de slag!

Met het Vissen voor kids programma willen we het enthousiasme van jeugd, die begint met vissen, vergroten door ze viservaring te laten opdoen, nuttige informatie te verstrekken en ze vooral zelf ervarend te laten leren. Hierbij willen we de jeugd de volgende kennis en vaardigheden bijbrengen:

  • zelfstandig kunnen vissen met de vaste hengel  (essentieel!)
  • de gevangen vis op een goede manier behandelen  (essentieel!)
  • de gevangen vis kunnen herkennen  (optioneel)
  • enig inzicht hebben in de biologie van vis en water (optioneel)

Wil je als vereniging zelf aan de slag met Vissen voor kids? Kijk dan eens bij onze Cursus Viscoach en neem contact op met je federatie voor meer informatie.

Materiaal voor jeugdwerk

Sportvisserij Nederland stelt diverse materialen ter beschikking voor het jeugdwerk binnen de sportvisserij. Voor opgeleide vrijwilligers van aangesloten hengelsportverenigingen kan dit vaak tegen een gereduceerd tarief of zelfs gratis. In dit infoblad lees je meer over de beschikbare materialen en de tarieven voor viscoaches en vismeesters.

Infoblad (PDF) Materialen voor jeugdwerk


Zoekkaart vissen van sloot en plas (JPG)


Voorbeeldvis (JPG)


Herkenning (JPG) Blankvoorn en Ruisvoorn


Herkenning (JPG) Brasem en Blankvoorn

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.