Leer vissen ... op snoek! 

Om verenigingen te ondersteunen bij het organiseren van een cursus over het vissen op snoek heeft Sportvisserij Nederland een cursusprogramma met bijbehorende presentatie (plus begeleidend tekstbestand) gemaakt. Deze "jeugdviscursus snoekvissen" is geschikt voor de leeftijdscategorie van ongeveer 12 tot 16 jaar.

Bij deze cursus is gekozen voor het vissen met kunstaas, omdat deze manier van snoekvissen bij de jeugd het meest populair en bovendien lekker actief is. Vanuit deze basiscursus kan de vereniging zelf eventueel vervolgcursussen ontwikkelen, zoals snoekvissen met dood aas, vliegvissen met streamers of zelfs trollen met de boot.
Brochures Vissen op snoek


Kids die met een werphengel op snoek willen vissen kunnen de eerste beginselen leren via de brochures "Vissen doe je zo - met kunstaas". Deze brochure belicht het vissen op snoek, baars en snoekbaars met kunstaas.

De brochure is hieronder in PDF-formaat te downloaden en via deze pagina als papieren versie bij Sportvisserij Nederland te bestellen.Brochure Vissen doe je zo met kunstaas (PDF)


Presentatie over de biologie van de snoek

Voor verenigingen die de snoekvissende jeugd nog meer willen bieden heeft Sportvisserij Nederland een speciale presentatie gemaakt over de biologie van de snoek. De presentatie is geschikt voor de leeftijdscategorie van ongeveer 12 tot 18 jaar. Bij deze PowerPoint presentatie komen onderwerpen als herkenning, leefomgeving, voortplanting, voedsel en groei aan bod.

Begeleidende tekst

Om te zorgen dat de presentaties door iedereen binnen de vereniging kunnen worden gegeven, gaan ze vergezeld van een tekstbestand. Bij elke dia in de presentatie zijn enkele regels tekst geschreven, zodat geen enkele vrijwilliger met een mond vol tanden hoeft te staan. Uiteraard kan de tekst worden aangevuld met eigen ervaringen en spannende visverhalen, om het voor de kinderen zo leerzaam en boeiend mogelijk te maken.

De presentaties en de begeleidende tekstbestanden zijn hieronder te downloaden. Vragen of opmerkingen over de presentaties kunt u sturen via dit mailadres.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.