Vrijwilligers

-> Naar het laatste nieuws over Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers zou er geen vereniging kunnen bestaan. Vrijwilligers houden de vereniging draaiend en zorgen ervoor dat andere leden, meestal net als zij, kunnen genieten van uren visplezier. Hoewel er geen beloning in de vorm van loon tegenover hun werkzaamheden staat, is het ook niet de bedoeling dat de vrijwilliger zijn werkzaamheden voor de club uit eigen zak betaalt. De belastingdienst heeft regels opgesteld met betrekking tot de onkostenvergoeding die een vrijwilliger mag ontvangen.

Lees hier meer over onkostenvergoedingen voor vrijwilligers (PDF)

Wanneer ben ik een vrijwilliger?

Iedereen die werk verricht voor de vereniging zal dit als vrijwilligerswerk beschouwen. Ook al krijgt hij of zij een onkostenvergoeding, dit staat niet in verhouding tot wat iemand zou ontvangen wanneer hij in loondienst werk verricht.
De wet denkt daar echter anders over, wanneer er een onkostenvergoeding wordt gegeven aan de vrijwilliger (Zie ook het artikel ‘Vrijwilliger mag onbelast onkostenvergoeding ontvangen’).

Lees hier meer over vrijwilligers in de sportvisserij

Meer vrijwilligers werven?

Veel hengelsportverenigingen hebben te maken met een tekort aan vrijwilligers. De oplossing voor dit probleem is vaak eenvoudiger dan je zou denken. Wil je weten hoe? Kijk dan eens bij de Cursus 'Succesvol vrijwilligers werven'!


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.