Laat je zien op Nationale Hengeldag!

De laatste zaterdag van mei is het weer Nationale Hengeldag. Een mooi moment om iedereen zelf te laten ervaren hoe leuk en spannend vissen eigenlijk is. Een mooie manier om dat te doen is om een streetfishing-activiteit te organiseren.

Veel hengelsportverenigingen en federaties zijn tijdens Nationale Hengeldag actief met een open dag, open viswedstrijd, jeugd vis-doe-en-speldagen of andere activiteiten. Wanneer zo’n activiteit aan een visplas of polderwater wordt georganiseerd valt de zichtbaarheid ervan tegen. Het merendeel van de bezoekers bestaat dan vaak uit leden van de vereniging en hun kinderen. Om de hengelsportvereniging en het sportvissen te promoten, is het veel beter om de activiteit te organiseren op een plek waar veel mensen langskomen. De bebouwde kom is zo’n locatie en een streetfishing evenement past daar perfect bij!

Streetfishing

Streetfishing is het vissen in een stedelijke omgeving, waarbij vooral op roofvis wordt gevist. Maar ook het actief vissen op andere vissoorten in de bebouwde kom kan onder de noemer streetfishing worden geschaard. Tijdens Nationale Hengeldag kan een streetfishing wedstrijd worden georganiseerd, waarbij geïnteresseerden kunnen aanhaken. De vissers verplaatsen zich actief langs het water en bevissen meerdere stekken, waarbij ze zichtbaar zijn voor omwonenden en voorbijgangers. Hierbij kan met de werphengel en kunstaas op roofvis worden gevist, waarbij elke vangst punten oplevert. Het is echter ook mogelijk om met een dropshotmethode en wormen of maden als aas op witvis te vissen. Net zo actief en spannend! Een voorbeeld draaiboek/wedstrijdreglement en een scorekaart zijn hieronder te vinden bij downloads


Visblad TV: 'Dropshotten met kunstaas en wormen'

De vereniging in beeld

Gecombineerd met een centraal gelegen stand van de vereniging kan een streetfishing evenement veel publiciteit opleveren. Zorg in de stand voor foldermateriaal zoals de serie ‘Vissen doe je zo’ en de wervende folders ‘Vissen is cool!’ en ‘Ga toch vissen!’ (gratis verkrijgbaar via onze Bestellijst promotiemateriaal). Uiteraard mag een infoblad over de vereniging met informatie over het lidmaatschap niet ontbreken.
De vereniging kan ook promotiematerialen zoals spandoeken, beachflags en verenigingshesjes laten maken, voor extra zichtbaarheid en herkenbaarheid. Meer informatie hierover en een overzicht van de prijzen is gegeven op deze pagina. Tips over de organisatie en de activiteiten tijdens een evenement zijn te lezen in de infobladen bij downloads (hieronder).
Dagvergunning en promotieposter

Op Nationale Hengeldag stel je als vereniging natuurlijk een gratis dagvergunning beschikbaar, zodat iedereen kan meevissen. De dagvergunning is hieronder te downloaden en bezoekers kunnen hem ter plekke invullen, waarna het kan worden voorzien van een officieel verenigingsstempel.
Om de activiteit aan te kondigen bij de hengelsportzaak, clubhuis, buurthuis of supermarkt is hieronder een promotieposter te downloaden, waarop de vereniging de eigen gegevens kan invullen. De poster is vervolgens uit te printen op een A4 of A3 formaat.

Downloads

Voorbeeld draaiboek / wedstrijdreglement:
Word-bestand / PDF-bestand

Scorekaart Streetfishing:
Word-bestand / PDF-bestand

Dagvergunning (2x A5 formaat): 
Word-bestand / PDF-bestand

Promotieposter (A4/A3-formaat):
Word-bestand (invulbaar) / PDF-bestand (blanco)

Infoblad (PDF) Organisatie van een open dag
Infoblad (PDF) Activiteiten tijdens een evenement

Voor iedereen

Hoewel de activiteiten tijdens Nationale Hengeldag gericht kunnen zijn op alle leeftijden, krijgt vooral de jeugd veel aandacht. Om de kennismaking met sportvissen laagdrempelig te houden, kun je als vereniging naast de streetfishing activiteiten zorgen voor een aantal eenvoudige vaste hengels, waarmee jonge kinderen onder begeleiding kunnen vissen. Het mooiste is om ze hierbij niet te beperkten tot één vaste plek, maar ze de mogelijkheid te bieden om over een traject van 50 of 100 meter meerdere plekken te bevissen. Dat vinden ze leuk! Natuurlijk staat de veiligheid van de kinderen voorop en blijven ze altijd vissen onder het toeziend oog van de begeleiders.

Meld je activiteit en ontvang een gratis spandoek!

Verenigingen die tijdens Nationale Hengeldag een activiteit organiseren kunnen dit aanmelden via dit mailadres. Vermeld bij de aanmelding welke activiteit jullie gaan ondernemen en geef een postadres door, dan sturen wij een gratis spandoek ‘Iedereen vist mee op Nationale Hengeldag’ (1 x 4 meter) en een aantal bijpassende stickers toe!Het draaiboek en de scorekaart voor de streetfishing activiteit op Nationale Hengeldag zijn gemaakt in samenwerking met Streetfishing Nederland - Powered by Dutch Streetfishing Association.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.