Welkom op Haairog.nl 


English 

Français 

De gevlekte gladde haai, de ruwe haai en enkele andere haaiensoorten die (sport)vissers regelmatig vangen langs de Nederlandse kust, worden nog steeds te vaak aangeland in vissershavens. Haaien zijn belangrijk voor het ecosysteem van de Noordzee. Sportvisserij Nederland startte in 2011 onderzoek voor het Europese en Nederlandse 'Haaienactieplan'. Sportvissers willen een terugzetverplichting voor alle haaien in de Noordzee.


Deze site biedt zoekkaarten en factsheets aan om haaien, vleten en roggen te herkennen.

Sharkatag

-> Klik hier voor meer informatie over het evenement. meld

-> Klik hier voor de infographic met uitkomsten van het onderzoek


Gedragscode

In de gedragscode omgang met gevlekte gladde haai en pijlstaartrog vind je hoe je met deze dieren om moet gaan: OMGANG met haaien en roggen (PDF gedragscode) 

Weinigen weten dat deze prachtige haaien, vleten en roggen ook in de Noordzee voorkomen. Wil je een keer beleven hoe het is om een haai, vleet of rog te vangen?  Deze hengelcharters nemen je graag een keer mee de Noordzee op.

Heb je zelf een haai, vleet of rog gevangen, of een andere bijzondere vangst gedaan? Doe dan mee aan het onderzoek van Sportvisserij Nederland en IMARES naar de verspreiding en populatieopbouw.

-> Meld je vangst via het meldingenformulier.

Terugmeldingen van gemerkte haaien, vleten en roggen en bijzondere vangsten worden beloond!


Gevlekte gladde haai  (Mustelus asterias)

SSACN

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide