Cursus controle sportvisserij

De Cursus Controle sportvisserij is een eendaagse cursus, bestemd voor controleurs van hengelsportverenigingen en buitengewone opsporingsambtenaren (Boa's). Je maakt tijdens de cursus kennis met het stelsel van visserijregels, sportvisdocumenten, voorwaarden gebruik  VISpas en sociale vaardigheden voor de  controle aan de waterkant.

Tijdens de praktijkgerichte cursus leer je om de controle aan de waterkant op een goede manier te laten verlopen. Om deze praktische cursus optimaal te benutten, vragen wij je om ruim voor de cursusdag het cursusmateriaal te bestuderen, eigen te maken en uiterlijk 2 weken voor de cursusdatum het verplichte online examen met een voldoende resultaat af te leggen. Op de cursusdag zelf leer je deze kennis in de praktijk te brengen. 

Speciaal voor politieambtenaren organiseert Sportvisserij Nederland de Cursus Visserijwet. Klik hier voor meer informatie over deze cursus-op-maat.

Online trainen en (proef)examen
Bij "Examen" (klik hier of in in de linker navigatiebalk) kun je met de 'Training" online oefenvragen maken en kun je een "Proefexamen" en een "Eindexamen" afleggen. Wanneer je voor het examen slaagt, dan krijg je een bronzen (voldoende), zilveren (goed) of gouden (uitstekend) medaille. Je hebt dan een degelijke theoretische kennis van de controle sportvisserij.

Ben je voor deze theorie geslaagd? Dan ontvang je van ons een uitnodiging om op de jouw opgegeven cursusdatum deel te nemen. Heb je je nog niet opgegeven voor de cursus? Geef je dan hier op om de Cursus Controle sportvisserij namens je hengelsportvereniging of Federatie te volgen bij Sportvisserij Nederland!

Casussen Cursus controle sportvisserij

Tijdens de Cursus Controle sportvisserij maak je kennis met het stelsel van sportvisdocumenten en de sociale vaardigheden bij controle aan de waterkant. Hierna vind je een van de instructiefilmpjes die verschillende controle situaties en manieren om als controleur hiermee om te gaan.

Wil je nog enkele casussen controle visdocumenten bekijken, klik dan hier.


Waar en wanneer?

Dit najaar zullen de Cursussen Controle weer fysiek plaatsvinden op de onderstaande data en locaties verspreid over Nederland.
Indien de maatregelen rondom het COVID-19 weer worden aangescherpt en daarmee niet op locatie (fysiek) kan worden gegeven, dan worden de cursussen op dezelfde data, niet fysiek, maar online georganiseerd via Microsoft teams.
De 'online' cursus heeft dezelfde opzet, met huiswerk en vooraf het online examen. De groepsgrootte is echter beperkt tot 15 personen.

Waar en wanneer?    

  • Donderdag 13 oktober 2022 te Assen
  • Dinsdag 25 oktober 2022 te Gilze-Tilburg
  • Woensdag 2 november 2022 te Stein-Urmond
  • Woensdag 9 november 2022 te Apeldoorn
  • Vrijdag 18 november 2022 te Bilthoven

Inschrijven
Schrijf je hier direct in voor de Cursus Controle.

Cursusmateriaal

Het cursusmateriaal voor de Cursus Controle sportvisserij kan je hierna downloaden. Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide