Cursus controle sportvisserij

De Cursus Controle sportvisserij is een eendaagse cursus, bestemd voor controleurs van hengelsportverenigingen en buitengewone opsporingsambtenaren (Boa's). Je maakt tijdens de cursus kennis met het stelsel van visserijregels, sportvisdocumenten, voorwaarden gebruik VISpas en sociale vaardigheden voor de  controle aan de waterkant.

Tijdens de praktijkgerichte cursus leer je om de controle aan de waterkant op een goede manier te laten verlopen. Om deze praktische cursus optimaal te benutten, vragen wij je om ruim voor de cursusdag het cursusmateriaal te bestuderen, eigen te maken en uiterlijk 2 weken voor de cursusdatum het verplichte online examen met een voldoende resultaat af te leggen. Op de cursusdag zelf leer je deze kennis in de praktijk te brengen. 

Speciaal voor politieambtenaren organiseert Sportvisserij Nederland de Cursus Visserijwet. Klik hier voor meer informatie over deze cursus-op-maat.

Online trainen en (proef)examen

Een onderdeel van de cursus Controle is een online examen, dat moet je maken voordat je deelneemt aan de cursusdag. Je hebt dan namelijk al met de stof geoefend en zal dus actiever mee kunnen doen tijdens de cursusdag. 

Als je je aanmeldt voor de cursus, krijg je een link gemaild naar de oefenvragen, het oefenexamen en het examen. Je kan dan eerst oefenen met de stof en daarna het examen maken. 

Let op: de mail kan in je spam (ongewenste mail) belanden. Kijk daar dus ook!

Heel veel succes! 

Heb je je nog niet opgegeven voor de cursus? Geef je dan hier op om de Cursus Controle sportvisserij namens je hengelsportvereniging of Federatie te volgen bij Sportvisserij Nederland!

Casussen Cursus controle sportvisserij

Tijdens de Cursus Controle sportvisserij maak je kennis met het stelsel van sportvisdocumenten en de sociale vaardigheden bij controle aan de waterkant. Hierna vind je een van de instructiefilmpjes die verschillende controle situaties en manieren om als controleur hiermee om te gaan.


Waar en wanneer?

  • Woensdag 20 maart 2024 te Ugchelen.
  • Donderdag 28 maart 2024 te Gilze-Tilburg.
  • Donderdag 18 april 2024 te Eindhoven.
  • Donderdag 25 april 2024 te Akersloot.
  • Woensdag 8 mei 2024 te Drachten.
  • Vrijdag 17 mei 2024 te Bilhoven.


Inschrijven
Schrijf je hier direct in voor de Cursus Controle.

Cursusmateriaal

Het cursusmateriaal voor de Cursus Controle sportvisserij kan je hierna downloaden. Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.