Nationale wedstrijden

Wedstrijdvissen is voor iedereen. Een visser kan zijn leven lang deze sport beoefenen. De georganiseerde hengelsport speelt daar op in door een divers wedstrijdaanbod aan te bieden waarbij iedere wedstrijdvisser op gepast niveau zijn sport kan beoefenen. 


De Top Team Competitie levert de Nederlandse Kampioenen!

Internationaal wordt er altijd in teamverband gevist. Om op deze internationale toernooien goed te kunnen presteren organiseert Sportvisserij Nederland een landelijke teamcompetitie: de Top Team Competitie, in de disciplines Feedervissen, Dobbervissen, en Dobbervissen voor Dames + junioren onder de 20 jaar (gemengde teams).

Beste teams mogen zich een jaar lang Nederlands Kampioen noemen en er wordt ook een individuele stand opgemaakt. Wie individueel de beste is mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen noemen in de betreffende discipline.

Behalve de titels staat ook internationale afvaardiging, deelname aan WK's, EK's en andere interlands op het spel!


Nationaal Kampioen worden doe je zo:

Sportvisserij Nederland organiseert als landelijke organisatie Open Nationale Kampioenschappen in diverse disciplines: ONK Feedervissen, ONK Dobbervissen Heren, ONK Dobbervissen Dames, ONK Dobbervissen Junioren, ONK Teams en ONK Clubs en in 2019 voor het eerst een ONK Streetfishing.

Voor het ONK Dames dobbervissen en voor ONK Streetfishing geldt een directe inschrijving via deze website, voor alle andere ONK's dien je je als visser te kwalificeren. Hoe dan? Kwalificeren doe je door mee te doen aan de federatieve selectiewedstrijd van de betreffende discipline. Dus als Nationaal Kampioen Feedervissen wilt worden dan moet je meedoen aan het Federatief Kampioenschap feedervissen in jouw regio.

Deze selectiewedstrijden zijn dus in jouw regio en worden georganiseerd door de federaties en op verschillende data. De inschrijving gaat ook via de website van de federatie in jouw regio.

Dit is een mooie kans om jouw visvaardigheden te meten met andere vissers uit jouw regio en de kans om je te plaatsen voor het ONK waar je Nationaal Kampioen kunt worden! Tijdens een ONK zijn ook vaak bondscoaches aanwezig die je wellicht scouten voor een (internationaal) team!

Kijk hier voor de diverse federatieve selectiewedstrijden en schrijf je snel in!


 Sportvisserij FryslânInschrijven is helaas niet meer mogelijk
 Sportvisserij Groningen DrentheKlik hier
 Sportvisserij Oost NederlandInschrijven is helaas niet meer mogelijk
 Hengelsportfederatie Midden NederlandKlik hier
 Sportvisserij LimburgKlik hier
 Sportvisserij Zuidwest NederlandKlik hier
 Sportvisserij Midwest NederlandKlik hier


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide