‘Leer vissen met de vaste hengel’

De beste (eenvoudigste) manier om de basisvaardigheden van het sportvissen te leren is het vissen met de vaste hengel. Speciaal voor de beginnende sportvisser heeft Sportvisserij Nederland de Workshop ‘Leer vissen met de vaste hengel’ ontwikkeld. Deze workshop is geschikt voor jong en oud. 

Wanneer je deelnemers deze eerste workshop hebben doorlopen weten ze hoe je een hengel vasthoudt en hoe een vistuig in elkaar zit. Ze leren hoe je moet peilen, inleggen, voeren en hoe je het aas aan de haak bevestigt. Ook leren ze wanneer je beet hebt en wanneer je aantikt. En tenslotte leren ze hoe je een vis netjes landt, onthaakt en terugzet. Zorg en respect voor de vis staat hierbij voorop! 

Tijdens deze basisworkshop wordt natuurlijk vooral veel gevist en kan - afhankelijk van de interesse van zowel de begeleider/coach als de deelnemers - ook aandacht worden besteed aan de biologie en herkenning van de vis. De workshop bestaat uit drie delen, die elk een dagdeel duren.

BestellenInstructievideo's

Hierna vind je diverse instructievideo's over de onderdelen uit de workshop. Je kunt deze gebruiken in je presentatie, zelf bekijken als leidraad voor je eigen workshop of met de deelnemers van je workshop delen, zodat ze zich vooraf of achteraf verder in de materie kunnen verdiepen.

Wat heb je nodig?


Montages en peilen

 

Vissen en vangen


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.