Visserijwet & regelgeving

De Veldgids Controle Visdocumenten informeert controleurs van federaties en hengelsportverenigingen, buitengewone opsporingsambtenaren (BOA"s) en opsporingsambtenaren van politie en AID bij hun sportvisserijcontroles over de benodigde visdocumenten en relevante wettelijke regelingen. De veldgids is voor hengelsportcontroleurs en opsporingsambtenaren gratis verkrijgbaar bij Sportvisserij Nederland. 

De belangrijkste begrippen, definities en wijzigingen in de Visserijwet 1963 worden hier beschreven. 

In de brochure "Nachtvissen goed geregeld" geeft Sportvisserij Nederland een handreiking naar gemeenten en visrechthebbenden om via een Algemene Politie Verordening (APV) en de schriftelijke toestemming om te vissen tot een duidelijke, effectieve en uniforme regeling te komen voor het nachtvissen waarbij gebruik wordt gemaakt van eenvoudige kampeermiddelen.

Naast de honderden vrijwillige verenigings- en federatieve controleurs wordt er in opdracht van verschillende federaties in steeds meer gebieden aanvullend door Buitengewone Opsporingsambtenaren (BOA's) gecontroleerd. Meer weten? Bekijk dan het "Infoblad over BOA's".


Download hier (PDF)
of Bestel hier

Brochure (PDF)
Nachtvissen goed geregeldInfoblad (PDF)
Landelijke Nachtvis- en
Derdehengeltoestemming

Wil je meer weten over de Visserijwet, ga dan naar visserijwet  en regels. Voor meer informatie over de officiële of andere wet- en regelgeving? Ga dan naar de website www.overheid.nl en vul bijvoorbeeld de trefwoorden 'Visserijwet 1963' in. 

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.