Zeevisserij: feiten en cijfers

530.000 Nederlandse zeesportvissers


Sportvissen op zee is immens populair en goed voor de economie. In 2017 waren blijkens een onderzoek van WMR/KANTAR er in Nederland ruim een half miljoen 'zeehengelaars' waarvan een kleine 120.000 uitsluitend op zee vist. Bijna driekwart van de mensen die op zee vissen doen dit slechts 1-5 keer per jaar. 65.000 mensen vissen maandelijks, wekelijks of zelfs vaker op zee.


Voor de pot


Het 'vissen voor de pot' is nog steeds populair op zee: 61% van de zeevissers neemt wel eens of vaker vis mee naar huis. Ter vergelijking: op het binnenwater is dit rond de 10%.

Zeebaars belangrijke sportvis


Er is een grote groep van zeker honderdduizend sportvissers die wel eens of heel specifiek op zeebaars vist van. 14 % van alle gevangen zeebaars (ca. 565.000) door sportvissers wordt in het kader van catch & release en de huidige meeneemlimiet van 1 zeebaars per vistrip teruggezet.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide