Kustvissen Sportvisserij Nederland organiseert in 2024 een aantal wedstrijden aan de Nederlandse kust. Daar kan iedereen aan meedoen. Dat kan als individuele visser, maar je kunt je ook als duo of als team aanmelden! Er zijn verschillende wedstrijden en competities, voor ieder wat wils!

Winnaars mogen zich een jaar lang Nederlands of Nationaal kampioen noemen en kunnen zelfs afgevaardigd worden naar internationale wedstrijden. Maar niet alleen topteams en topvissers doen mee met de wedstrijden. Ook beginnende vissers, vismaten en zelfs familieleden gebruiken wedstrijden om samen te vissen, stekken te leren kennen en de kunst af te kijken van de toppers. Helemaal mooi als je dan ook een keer van hen kunt winnen! En als je daarna “vrij” gaat vissen kun je gebruik maken van de opgedane ervaring. Waarom vangt de ene visser nu wel en de andere niet? Iedereen kan zich inschrijven, maar je moeten wél lid zijn van een bij Sportvisserij Nederland aangesloten vereniging.

Sportvisserij Nederland heeft het vissen in teams centraal gesteld. Door samen te vissen leer je kennis te delen, samen te werken en als groep tactisch na te denken over een wedstrijd. Dit moet uiteindelijk leiden tot meer medailles op de Wereldkampioenschappen. Dat kan alleen als de vissers optimaal worden gefaciliteerd in hun sport. De visser staat centraal!!!

De organisatie probeert voor alle wedstrijden zodanige omstandigheden te creëren dat de visser optimaal kan presteren. We streven bijvoorbeeld naar een onderlinge afstand van 20 meter op het strand. Bij de parcourskeuze houden we rekening dat loodverlies als gevolg van vastzitten tot een minimum is beperkt, dus bijvoorbeeld géén Aardappeldal. Ook zijn de prijzen serieus, zoals je bij een serieuze opzet mag verwachten. De reglementen zijn vergelijkbaar met het reglement van de internationale FIPS-M.

We zijn van mening dat de plaatselijke hengelsportverenigingen de meeste kennis hebben over het optimaliseren van de omstandigheden. Zij hebben dan ook een belangrijk aandeel in de organisatie. Elk jaar hebben we daarnaast een evaluatieoverleg met de teamcaptains waar de wedstrijdorganisatie wordt geëvalueerd, nieuwe voorstellen worden besproken en afspraken worden gemaakt voor het volgende jaar. We vinden het belangrijk dat de zeeviswedstrijden van de vissers zijn.

Op deze pagina tref je alle informatie aan over de verschillende wedstrijden en competities, zoals het programma, aanmeldingen, het reglement en de uitslagen. De inschrijvingsvoorwaarden kun je vinden bij het Reglement. Klik voor het inschrijfformulier voor de rest. De inschrijfformulieren vind je op de pagina van de betreffende wedstrijd (zie de onderstaande linkjes). Heb je vragen, dan ben je van harte welkom om een mail te sturen naar: wedstrijden@sportvisserijnederland.nl


            


 - Commissie wedstrijdleiding -


Sportvisserij Nederland  |  Kustvissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.