Anti doping

Sportvisserij Nederland is (via de internationale bond) aangesloten bij het WADA (World Anti-doping Agency), met als doel dat tijdens wedstrijden “schoon” gevist wordt. Met andere woorden, dat de deelnemers schoon zijn en geen gebruik maken van middelen die door het WADA als doping zijn aangemerkt.

Dus doe je mee met internationale wedstrijden of aan één van de nationale competities? Check dan altijd de lijst met verboden middelen indien je twijfelt over een (genees)middel.

Informatie het Nederlands? – Gebruik dan de website van de Nederlandse Dopingautoriteit. Ook kun je hier controleren of een middel toegestaan is of niet.
 
Via deze link kun je alle benodigde informatie vinden. De lijst met verboden middelen (in het Engels) tref je HIER aan. 


Vragen?

Bij de Dopingautoriteit kan iedereen terecht die vragen heeft over doping én alles wat met doping te maken heeft. Heb je een vraag? Stuur dan een e-mail naar dopingvragen@dopingautoriteit.nl of stel je vraag via WhatsApp (06-11226200). De vraag wordt binnen één werkdag beantwoord.

Dispensatie

Als je om medische redenen medicijnen moet gebruiken die op de dopinglijst staan, kun je daar vrijstelling voor aanvragen. Dit is een verklaring dat je toestemming hebt om het medicijn toch te mogen gebruiken. Dispensaties worden regelmatig aangevraagd bij medicijnen tegen astma, ADHD, diabetes en hoge bloeddruk. In het buitenland wordt deze verklaring een Therapeutic Use Exemption (TUE) genoemd
Voor de hengelsport, klik HIER om naar het formulier te komen Stuur het ingevulde formulier vervolgens naar: tue@ita.sport

Geneesmiddelen vermelden op dopingcontroleformulier

Bij een dopingcontrole zal de DCO vragen welke (genees)middelen je de afgelopen zeven dagen hebt gebruikt. Noem ook dingen zoals de anticonceptiepil, voedingssupplementen, natuurgeneeskundige kruiden, enzovoorts! Deze worden op het dopingcontroleformulier genoteerd. Als je een dispensatie hebt voor een geneesmiddel, geef dit dan aan en overhandig de DCO eventueel een kopie van je dispensatie.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.