Bijzondere vangsten 2017

Ook een bijzondere vangst gedaan? Meld hem dan op www.mijnvismaat.nlof via de app en maak kans op mooie prijzen.


Mei

VISmaat Jamie Steer ving deze schitterende kopvoorn in Brabant. Met recht een bijzondere vangst.September


We zagen op het MijnVISmaat profiel van Rob Schoneveld een schitterende kroeskarper voorbij komen. Een dikke proficiat!De eerste vangstmelding van de zogenaamde Baillons lipvis in Nederland is een feit. Deze vissoort was nog niet eerder met de hengel in Nederland gevangen. De Baillons lipvis komt slechts sporadisch als dwaalgast voor langs onze kust. Lees meer over deze bijzondere vangst:

December


Tijdens het controleren van oude vangsten uit MijnVISmaat kwamen we een steurvangst van Niels van Reeuwijk tegen die wat leek op een diamantsteur (= Russische steur), maar wat meer verfijnd was zoals een sterlet. Na nader onderzoek bleek het om een Stersteur te gaan (Acipenser stellatus). Dit is de éérste keer dat een visser in Nederland een stersteur vangt. Vermoedelijk is de vis vanuit een tuinvijver overgezet. 


VISmaat Simme van de Lustgraaf ving net voor de jaarwisseling deze prachtige albino snoek. Snoeken met deze kleuren zijn zeer zeldzaam. Klik hier om naar de vangst te gaan in MijnVISmaat.Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.