Wedstrijdvisser

Wedstrijdvissers willen in een bepaalde tijd zoveel mogelijk vis vangen. Het competitie-element vormt voor deze sportvissers het belangrijkste motief om mee te doen aan viswedstrijden. Viswedstrijden worden georganiseerd door en tussen hengelsportverenigingen, door hengelsportwinkels en -groothandels en door Sportvisserij Nederland.

Het merendeel van de viswedstrijden wordt georganiseerd in het weekeinde, terwijl veel wedstrijdvissers door de week hiervoor trainen. Het aantal wedstrijdvissers in Nederland is vrij constant.

Voor de wedstrijdvisser zijn een goede toegankelijkheid en bevisbaarheid van het viswater en uniforme omstandigheden voor alle deelnemers aan een wedstrijd van groot belang. Deze kunnen worden verbeterd door bijvoorbeeld parkeerplaatsen, paden langs het water en vissteigers of visstoepen aan te leggen. Voor de wedstrijdvissers is het wenselijk dat er een relatief groot bestand aan brasem, kolblei en/of blankvoorn in het viswater aanwezig is.

Samengevat zijn vooral de voedselrijkere, troebele wateren met harde, uniforme oevers en een dicht bestand aan witvis geschikt als wedstrijdwater. In Nederland zijn dit met name kanalen en (gekanaliseerde) rivieren.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.