Vertegenwoordiging Sportvissers

Let op: op dit moment kan er niet meer gestemd worden. De uitslagen zijn inmiddels bekend gemaakt.

Met de oprichting van de Vertegenwoordiging Sportvissers wil Sportvisserij Nederland de achterban dichter bij de georganiseerde hengelsport brengen en vice versa. Samen zorgen we ervoor dat we mogen vissen en kunnen vissen, onder goede omstandigheden en bij een aantrekkelijke visstand.

Adviseren en meestemmen

Deze vertegenwoordiging van alle aangesloten sportvissers bestaat uit minstens vijf en maximaal dertien personen. De groep denkt en beslist mee over het beleid van de georganiseerde hengelsport, bijvoorbeeld door het:

  • Adviseren van het bestuur van Sportvisserij Nederland namens 670.000 VISpashouders;
  • Meestemmen op de Algemene Ledenvergadering, te beginnen bij die van 10 juni 2023;
  • Contact onderhouden met de achterban – hun wensen en ideeën vertalen naar concrete adviezen aan het bestuur.

Houd als lid van de vertegenwoordiging qua tijd en inzet rekening met jaarlijks minimaal twee contactmomenten met de overige vertegenwoordigers en het bestuur van Sportvisserij Nederland.

Verkiezingen

Sportvissers met de VISpas – en daarmee automatisch lid van een bij Sportvisserij Nederland aangesloten hengelsportvereniging – konden zich afgelopen weken als kandidaat aanmelden. Enkele tientallen kandidaten hebben zich gemeld. Na tussenkomst van de selectiecommissie zijn 19 kandidaten over die op de kandidatenlijst geplaatst zijn.

Iedere sportvisser met een (Jeugd)VISpas mag zijn of haar stem uitbrengen op één van de kandidaten. Stemmen kan t/m 21 mei via www.mijnsportvisserij.nl. Deze verkiezing bepaalt uiteindelijk welke kandidaten zitting nemen in de vertegenwoordiging sportvissers.


Reglement

Voor de Vertegenwoordiging Sportvissers is een reglement opgesteld. Bekijk hier het reglement (pdf)

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.